Kézilabda - Kettős győzelemmel negyeddöntős a Szeged a BL-ben
Kettős győzelemmel negyeddöntős a Szeged a BL-ben
Fotó: Europress/AFP

Kettős győzelemmel negyeddöntős a Szeged a BL-ben

HosszabbitásHosszabbitás
2019/03/31 18:37
A MOL-Pick Szeged kettős győzelemmel jutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, miután vasárnap házigazdaként 23-16-ra nyert a lengyel Wisla Plock ellen a rájátszás első fordulójának visszavágóján.

A hazaiak közül a svéd csapatkapitány, a továbbra is hátsérüléssel bajlódó Jonas Källman hiányzott. A szegediek remek hozzáállással, illetve kemény védekezéssel kezdték a meccset, és kapusuk, Mirko Alilovic egész pályás találatával vezettek először két góllal. A horvát kapus legutóbb négy évvel ezelőtt volt eredményes a BL-ben.

A magyar bajnokcsapatnak két 3-0-s szériája is volt az első félidőben, és mivel a védekezés, valamint Alilovic kapusteljesítménye végig hatékonynak bizonyult, a szünetben a Szeged 13-8-ra vezetett.

A második félidő elején Dean Bombac irányításával hétgólosra növelte előnyét a házigazda, ezzel végleg eldőlt a továbbjutás. A Szeged teljesítményében ezúttal nem volt jelentős hullámvölgy, a magas színvonalú, kiegyensúlyozott játék pedig végül hétgólos sikerhez vezetett.

MTI

Eredmény a negyeddöntőbe jutásért, visszavágó:
MOL-Pick Szeged - Orlen Wisla Plock (lengyel) 23-16 (13-8)
Hozzászólások