Kézilabda - Kettős győzelemmel elődöntős a címvédő Siófok
Kettős győzelemmel elődöntős a címvédő Siófok
Fotó: http://siofokkc.hu/

Kettős győzelemmel elődöntős a címvédő Siófok

HosszabbitásHosszabbitás
2020/03/07 20:15
A címvédő Siófok KC házigazdaként 40-20-ra nyert a török Kastamonu Belediyesi GSK ellen a női kézilabda EHF Kupa negyeddöntőjének szombati visszavágóján, így kettős győzelemmel jutott tovább.

A Siófok egy héttel ezelőtt 38-29-re megnyerte a párharc első meccsét, így a visszavágó csupán formalitás volt. A hazaiak keretéből Mazák-Németh Csilla, Tomori Zsuzsanna és a norvég Kjerstin Solas hiányzott.

A török bajnokcsapat csupán a nyolcadik percig tudta tartani magát, azután a dán Simone Böhme vezérletével elhúzott a Siófok. A vendégek a kapusuk lehozatalával, vagyis létszámfölényes támadójátékkal próbálkoztak, de hibáikat a címvédő rendszerint kihasználta, és az üres hálóba talált, így egy 5-0-s sorozat végén már 15-6-ra vezetett, sőt csakhamar tíz gólra nőtt a különbség.

A második felvonást is remekül kezdte a Siófok, és bár a Kastamonu négyes gólsorozattal némileg visszazárkózott, a játék képe nem változott. A házigazdák egy 8-0-s, majd egy 4-0-s szériával rukkoltak elő, és végül kiegyenlített jó teljesítménnyel, kereken húsz góllal nyertek.

A mezőny legeredményesebb játékosa Hársfalvi Júlia és Katarina Jezic, valamint Serpil Iskenderoglu volt egyaránt hat góllal.

Az elődöntő első mérkőzését április első hétvégéjén, a visszavágót egy héttel később rendezik.

MTI

Hozzászólások