Kézilabda - Harmadszor SEHA-liga-győztes a Telekom Veszprém
Harmadszor SEHA-liga-győztes a Telekom Veszprém
Fotó: Europress/AFP

Harmadszor SEHA-liga-győztes a Telekom Veszprém

HosszabbitásHosszabbitás
2020/09/06 22:35
A Telekom Veszprém megnyerte a férfi kézilabda SEHA Ligát, miután a horvátországi Zárában (Zadar) rendezett vasárnap esti döntőben 35-27-re legyőzte az északmacedón Vardar Szkopje csapatát.

A magyar együttes keretéből ezúttal Székely Márton, Nikolaj Markussen, Rasmus Lauge Schmidt és Kentin Mahé maradt ki.

Kiváló védekezéssel kezdte a meccset a Veszprém, és bár támadásban elkövetett néhány hibát, a nyolcadik percben már 5-1-re vezetett. Ezt követően a Vardar egy ideig tartotta a lépést ellenfelével, ám a 21. percben Sztevcse Alusovszki vezetőedző már másodszor kért időt, mert a továbbra is remekül védekező és hatékonyan támadó veszprémiek már hat találattal jobban álltak (13-7).

A félidő hajrájában ismét hibák tarkították a magyar csapat játékát, így korábbi előnye a felére csökkent (15-12).

A második játékrész elején mindkét együttes elrontott néhány előkészítetlen lövést és ziccert is, majd amikor a Veszprém védekezése ismét összeállt, gyors ellentámadások végén növelte a különbséget, és a 37. perctől minden kapott gól után kettőt szerzett. A hajrára a magyar csapat kilencgólos vezetése miatt már nem maradtak izgalmak.

A szinte végig kiválóan teljesítő veszprémi kapus, a spanyol Rodrigo Corrales 41 lövésből 14-et védett.

A két csapat huszadszor találkozott egymással tétmérkőzésen, a veszprémiek öt vereség és négy döntetlen mellett 11. alkalommal győztek.

MTI

Eredmény, döntő:
Telekom Veszprém-Vardar Szkopje (északmacedón) 35-27 (15-12)
Hozzászólások