Kézilabda - Harmadik csoportmeccsén is kikapott a magyar kézilabda-válogatott
Harmadik csoportmeccsén is kikapott a magyar kézilabda-válogatott
Fotó: MTI

Harmadik csoportmeccsén is kikapott a magyar kézilabda-válogatott

HosszabbitásHosszabbitás
2018/01/17 19:50

A magyar férfi kézilabda-válogatott 33-27-re kikapott Csehország csapatától a horvátországi Európa-bajnokság csoportkörének harmadik, utolsó fordulójában, a varasdi D kvartettben szerdán, így pont nélkül búcsúzott a tornától.

A magyar csapatnak a középdöntőbe kerüléshez mindenképpen győznie kellett volna, a biztos továbbjutáshoz legalább négy góllal.

A dánok és a spanyolok elleni mérkőzésen sem vezetett két góllal a válogatott, ez a csehekkel szemben már a legelején, 2-0-nál összejött. A kezdeti lendület a tizedik percre némileg megtört, az ellenfél hatékony átlövésekkel előbb egyenlített (4-4), majd Ondrej Zdráhala vezérletével előnybe került (9-8).

Ahogyan az előző meccseken, úgy ezúttal is több technikai hibát vétettek és lövéseket hibáztak a magyarok, ezt a csehek gyors ellenakciók végén rendre kihasználták. Martin Galia kapus egyre jobban védett, Tomas Mrkva pedig hárította Lékai Máté büntetőjét.

Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány cserékkel és időkéréssel is próbálkozott, de miután a csehek 12 perc alatt 8-2-es szériát produkáltak, már öt találattal vezettek.

Zdráhala két góljával kezdődött a második felvonás, majd Vranjes kikérte második idejét is, mert jobban fogyott az idő, mint a magyarok hátránya, mivel nem tudtak hatékonyan támadni felállt védelem ellen. A 39. percben nagy rohamot indított a csapat, és miután sorozatban négy gólt szerzett, az ellenfél is időt kért (19-17).

A rövid pihenő után Csehország megszakítás nélkül háromszor volt eredményes, ezzel ismét megnyugtató előnybe került. A magyarok svéd edzője tíz perccel a vége előtt, négygólos hátránynál kérte ki utolsó idejét, ez megint jó hatással volt játékosaira, ugyanis felzárkóztak, és az 55. percben az egygólos különbségért támadhattak, de nem jártak sikerrel, ami végleg eldöntötte a meccset.

A mezőny legeredményesebb játékosa Ondrej Zdráhala volt, aki 21 lövésből 14 gólt dobott. A Balatonfüred játékosa, Stanislav Kasparek hét kísérletből három találatig jutott.

A magyar válogatott az Európa-bajnokság 1994 óta íródó története során 2000-ben és 2002-ben nem jutott ki a tornára, de amikor ott volt, mindössze egyszer, 2010-ben búcsúzott nyeretlenül - érdekesség, hogy az utolsó csoportmérkőzésen akkor is Csehország győzte le a csapatot -, de most először maradt pont nélkül.

Ljubomir Vranjes továbbra is nyeretlen a magyar válogatott szövetségi kapitányaként, mérlege egy döntetlen és négy vereség.

MTI
Eredmény, csoportkör, 3. forduló, D csoport:

Csehország-Magyarország 33-27 (15-11)

Hozzászólások