Kézilabda - Fölényes holland és orosz siker a kézilabda vb-n
Fölényes holland és orosz siker a kézilabda vb-n
Fotó: Europress/AFP

Fölényes holland és orosz siker a kézilabda vb-n

HosszabbitásHosszabbitás
2019/12/11 10:51

Hollandia válogatottja 40-33-ra legyőzte a Koreai Köztársaság csapatát a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában, szerdán.

A Ferencváros beállója, Danick Snelder négy gólt dobott. A meccs legjobbja, Lois Abbingh 11 alkalommal volt eredményes.

Az eredmény a magyar válogatott szempontjából is rendkívül fontos volt. A legutóbbi Európa-bajnokságon hetedik helyezett magyarok ugyanis akkor jutnak ki a tavaszi olimpiai selejtezőre, ha a tavalyi kontinenstorna 2-6. helyezettjei, vagyis Oroszország, Hollandia, Norvégia, Svédország és Románia közül legalább négy válogatott kivívja az olimpiai szereplés, illetve a selejtezőn való részvétel jogát a világbajnokságon.

000_1MZ2SN.jpgFotó: Europress/AFP

A románoknak ez már nem sikerülhet, a norvégok, az oroszok, és immár a hollandok viszont biztosan ott lesznek az élmezőnyben. A később kezdődő Svédország-Montenegró meccsen svéd pontszerzés lenne a magyaroknak kedvező eredmény. Ebben az esetben már a középdöntő végén biztossá válna a selejtezős részvételük.

Az Európa-bajnokságról az a két legjobb csapat szerez részvételi jogot a selejtezőre, amelyek nem vívják ki az olimpián vagy a kvalifikációs tornán való szereplés jogát a mostani vb-n.

Az olimpiai bajnok orosz együttes a spanyolokat győzte le 36-26-ra. A Siófok irányítója, Nerea Pena négy gólt dobott. A mezőny legjobbja Jaroszlava Frolova volt, aki mind a kilenc lövését gólra váltotta.

000_1MY1JT.jpgFotó: Europress/AFP

A spanyolok hat győzelem és egy döntetlen után először veszítettek a tornán, de még mindig van esélyük az elődöntőbe jutásra, bár már nem a saját kezükben van a sorsuk. Az oroszok - akiknek az elődöntőbe jutása már kedden biztossá vált - továbbra is őrzik százszázalékos mérlegüket.


Eredmények, középdöntő, 3. (utolsó) forduló:
1. csoport:

Oroszország-Spanyolország 36-26 (16-12)

később:
Románia-Japán 10.00
Montenegró-Svédország 12.30

2. csoport:
Hollandia-Koreai Köztársaság 40-33 (23-16)

később:
Szerbia-Dánia 10.00
Norvégia-Németország 12.30


MTI

Hozzászólások