Kézilabda - Egyiptom pontszámban utolérte a magyarokat
Egyiptom pontszámban utolérte a magyarokat
Fotó: facebook.com/ihf.info/

Egyiptom pontszámban utolérte a magyarokat

HosszabbitásHosszabbitás
2019/01/23 17:38

Egyiptom férfi kézilabda-válogatottja hét góllal legyőzte Tunézia csapatát a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjének szerdai, utolsó játéknapján.

Az eredmény azt jelenti, hogy a magyar válogatottnak a herningi II. csoport 18 órakor kezdődő mérkőzésén a győzelem és a döntetlen mellett a négygólos, vagy annál kisebb különbségű vereség is elegendő Norvégia ellen a negyedik hely megszerzéséhez, ami a hetedik helyezésért sorra kerülő szombati meccs miatt fontos. 

Pontegyenlőség esetén először az egymás elleni eredmény rangsorol, ám a csoportkörben Koppenhágában a magyarok Egyiptommal döntetlent játszottak. Másodikként a gólkülönbség, harmadikként pedig a több lőtt gól dönt, ezért ha a magyarok öt találattal kapnak ki a norvégoktól, figyelniük kell rá, hogy legalább 25 gólt dobjanak. Amennyiben a norvégok 29-24-re nyernek, abban az esetben sorsolás dönt, ki végez a csoport negyedik helyén. Hatgólos, vagy nagyobb vereség esetén a magyar válogatottnak véget ér a torna.

Tunézia számára a csoport ötödik, Egyiptomnak pedig a negyedik helyezése volt a tét, mindkettőnek az olimpiai kvalifikáció miatt van jelentősége. Előbbi az első félidőben még két góllal vezetett, ezt követően viszont rendkívül pontatlanná vált a játéka, és az egyiptomiak egy 9-2-es sorozattal jelentős előnyre tettek szert a szünetig.

A tunéziai együttes a második félidőben egy 5-1-es szériával felzárkózott, ám a folytatásban kevés ellenállást tanúsított, ellenfele egy ugyanilyen periódussal válaszolt, és végül a vártnál is magabiztosabban nyert.

MTI

Eredmények, középdöntő, 4. (utolsó) játéknap:
Egyiptom-Tunézia 30-23 (15-10)
Hozzászólások