Kézilabda - Egyik legjobbja nélkül vár sorsdöntő vb-selejtező a magyar női kézisekre
Egyik legjobbja nélkül vár sorsdöntő vb-selejtező a magyar női kézisekre
Fotó: Europress/AFP

Egyik legjobbja nélkül vár sorsdöntő vb-selejtező a magyar női kézisekre

Sergő Z. AndrásSergő Z. András
2019/06/02 14:30
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája döntőjével egy időben játszik világbajnoki selejtezőt Ausztriával a magyar női kézilabda-válogatott. A tét a kijutás az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.

Június 2-án és június 5-én játszik oda-visszavágós világbajnoki selejtezőt a magyar és az osztrák női kézilabda-válogatott. A győztes egyenesen résztvevője a decemberi, Japánban rendezendő világbajnokságnak. A közvetlenül olimpiai év előtt rendezett vb-k mindig nagyobb jelentőséggel bírnak: az itteni világbajnok egyenesen kijut a következő - jelenleg szintén Japánban esedékes – olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig selejtezőtornán vehetnek részt.

A magyar női kézilabda-válogatott a 2018. decemberi Európa-bajnokságon elért 7. helyével kiemeltként vett részt a selejtezők sorsolásán, így a papíron gyengébbnek számító osztrák válogatott lett az ellenfél. Figyelem és óvatosság azért így sem árt: a tavalyi Európa-bajnoki selejtezőcsoportban az olimpiai bajnok oroszok is csak nehezen tudták megverni az osztrákokat, az Eb-résztvevő Horvátország pedig egy barátságos mérkőzésen kapott ki tőlük.

A női kézilabdánk utolsó végvárai | Hosszabbítás

Szerdán a női kézilabda Magyar Kupa negyeddöntőjében a Vác a Ferencvárossal játszott egy egészen izgalmas mérkőzést. Aki a tv-ben, vagy a helyszínen végigélvezte a meccset, nem csak annak örülhetett, hogy a bajnokság ötödik helyezettje képes komoly csatára késztetni a BL negyeddöntőjébe készülő ellenfelét, hanem annak is, hogy a két csapatban ott játszik a magyar női kézilabdázásunk jövőjének nagy része.

Az első mérkőzés tehát ma 18:00 órától lesz Grazban, a visszavágó pedig június 5-én, szerdán hasonló időpontban Zalaegerszegen. Friss hír, hogy Kovacsics Anikó, a válogatott irányítója az első meccset egy apró sérülés miatt kihagyja, de reméljük, Kim Rasmussen szövetségi kapitány a visszavágón már számíthat rá.


Hozzászólások