Kézilabda - Davis egy romhalmazt vett át, már az szép, hogy ezt zárójelbe tudta tenni mostanra
Davis egy romhalmazt vett át, már az szép, hogy ezt zárójelbe tudta tenni mostanra
Fotó: Europress/AFP

Davis egy romhalmazt vett át, már az szép, hogy ezt zárójelbe tudta tenni mostanra

Csatári FlóraCsatári Flóra
2019/04/12 12:03
Magyar Kupa döntőjében a bajnoki címvédő Szeged legyőzte a Veszprémet, erről és a két magyar együttes BL-negyeddöntős esélyeiről beszélgetett Mártha Bencével, a Hosszabbítás újságírójával Farkasvölgyi Gábor és Rév Dániel a Klubrádióban.

Nagyon hosszú idő óta először fordul elő a magyar kézilabdában, hogy a Veszprém csapata nem címvédő egyetlen egy hazai sorozatban sem. Ebből a szempontból is izgalmas a történet, de Rév Dániel azt is kiemelte, hogy fináléban az első félidő utolsó részében lejátszotta a pályáról a Szeged a Veszprémet. Hiszen ilyen tényleg régen volt már.

A Szeged az utóbbi évtizedben egy kicsit lesajnált csapat volt a Veszprémhez képest, sokszor csak az volt a kérdés, hogy ronggyá veri-e a Veszprém, vagy csak simán kikap a második számú magyar csapat. Mi változott ehhez képest mostanában a tisza-partiaknál? És lehet-e őrségváltásról beszélni?

hirek_kep.jpg Fotó: MKSZ

Mi döntött a Kupa-döntőben a Szeged javára? Benne van-e Alilovic a veszprémi játékosok fejében, és mennyire tartanak Nagy Lászlóék a Szegedtől?

Ezekről a kérdésekről szól a beszélgetés első fele.

"Nagyon érdekes szerintem ennek a párharcnak a pszichológiája, és szurkolói szempontból is nagyon érdekes dolog, hogy a veszprémi szurkolók éveken keresztül azt énekelhették, hogy sose lesztek bajnokok, mindig egy lenézett, kicsit talán mostohatestvér volt a Szeged a számukra. Minden éveben komoly meccseket játszottak, általában a szegedi meccsek voltak csak komolyak, néha Szegeden is simán nyert a Veszprém, és a két klub, illetve a két szurkolótábor között kialakult egy ilyen alá-fölé rendeltségi viszony. Most ez megfordult, és a szegedi közönség kicsit kiélheti magát abban, hogy most ők vannak följebb" - mondta Rév az erőviszonyok alakulása és a rivalizálás kapcsán.

043_dpa-pa_181121-99-912160_dpai.jpg Mártha Bence szerint Nagy László óriásit játszott a kupa-döntőben. Fotó: Europress/AFP

Ezek után a műsor házigazdái kiegészültek Mártha Bencével, a beszélgetés pedig kitért a két magyar csapat nemzetközi esélyeire is, hiszen a Szeged és a Veszprém számára is az elődöntőbe jutás a cél a Bajnokok Ligájában.

Milyen hatással lesz a Kupa-döntő a Szeged és a Veszprém BL-negyeddöntőire? Mik a gyorsan levonható tanulságok, amiken akár még javíthat is a Veszprém a negyeddöntő előtt?

Mártha szerint David Davis egy romhalmazként vette át a Veszprémet, és már önmagában az fontos eredmény, hogy ezt mostanra gyakorlatilag zárójelbe tudta tenni. Mindenre azonban nem volt még ideje, így nagy kérdés, hogy hosszútávon is képes lesz-e a ráváró feladatokat megoldani.

"Az szerintem egy nevetséges dolog, hogy a világ egyik leggazdagabb klubjának nincsen fajsúlyos, nemzetközi szinten is komolyan vehető átlövője, aki egy teljes meccset végig tud játszani" - mondta a Hosszabbítás munkatársa, aki szerint hiába játszott Nagy László óriásit a döntőben, a Szeged egyszerűen most egy jobb csapat.

Melyik magyar csapatra vár nehezebb feladat a BL-ben? Ha a Szeged tovább jutna, lehetne esélye a Final Fourban? 

Ezekre a kérdésekre is választ kaphattok, ha meghallgatjátok a teljes adást itt! Ne feledjétek, ha épp nem értek rá, a műsor felvételét akár le is tölthetitek a Soundcloudról, és lementetitek későbbre!

Hozzászólások