Kézilabda - Csoportharmadik és továbbjutó a Fradi a BL-ben
Csoportharmadik és továbbjutó a Fradi a BL-ben
Fotó: Europress/AFP

Csoportharmadik és továbbjutó a Fradi a BL-ben

HosszabbitásHosszabbitás
2019/03/10 18:58

A Ferencváros 31-27-re legyőzte a szlovén Krim Mercator Ljubljana csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének hatodik, utolsó fordulójában, vasárnap Érden.


A vendégek számára már tét nélküli volt a mérkőzés, ugyanis nem juthattak tovább, noha egy héttel korábban nagy meglepetésre legyőzték a CSM Bucurestit. Mivel a románok pénteken döntetlennel zárták a középdöntőt, a magyar csapat annak tudatában lépett pályára vasárnap, hogy győzelem esetén megelőzi a bukarestieket és harmadik lesz csoportjában.    

A Ferencvárosból ezúttal is hiányzott a sérült holland Danick Snelder és a montenegrói Djurdjina Malovic.    

Jól kezdett a pályaválasztó, és Klujber Katrin góljainak, illetve Bíró Blanka védéseinek köszönhetően fokozatosan növelte előnyét (10-5). A Ferencváros lendületes, gyors, eredményes támadójátéka mellé nem társult hatékony védekezés, ezért Elek Gábor vezetőedző időt kért. A szlovénok ennek ellenére egy 3-0-s sorozattal felzárkóztak, ám a szünet előtt az FTC egy 5-1-es szériával ismét magabiztossá tette vezetését.    

A második felvonás elején kiegyenlített volt a játék, a különbség nem változott számottevően. A magyar csapat támadásai körülményessé váltak, de ezt a szlovénok - Bíró bravúrjai miatt - nem tudták kihasználni. A félidő második felében Márton Gréta góljaival őrizte előnyét az FTC, amely összességében magabiztosan nyerte meg a meccset: a vendégek egyszer sem vezettek a hatvan perc során.    

A Krim Mercator legeredményesebb játékosa Tamara Mavsar volt, aki kilenc lövésből hét gólt szerzett.    

A negyeddöntő első mérkőzéseit április 6-7-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

MTI

Eredmény Női Bajnokok Ligája, középdöntő, 6. (utolsó) forduló, 2. csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 31-27 (16-11)
Hozzászólások