Kézilabda - A Veszprém első hazai BL-meccsét nyerte az új edzőjével
A Veszprém első hazai BL-meccsét nyerte az új edzőjével
Fotó: Europress/AFP

A Veszprém első hazai BL-meccsét nyerte az új edzőjével

HosszabbitásHosszabbitás
2018/11/17 19:59

A Telekom Veszprém házigazdaként kilenc góllal legyőzte a svéd IFK Kristianstad csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyolcadik fordulójában, szombaton.

A magyar csapat egy héttel ezelőtt meglepetésre három góllal kikapott a svéd bajnok otthonában.

A hazaiak keretéből ezúttal René Toft Hansen és Gasper Marguc maradt ki taktikai okok miatt. A lelátón a legfanatikusabb veszprémi szurkolók szektora a kezdés pillanatában teljesen üres volt, így tüntettek kedvenc csapatuk gyenge szereplése miatt, de néhány perc elteltével elfoglalták helyüket.

Pontos, erős lövéseiknek, és Sterbik Árpád bravúrjainak köszönhetően remekül kezdtek a házigazdák (5-1), ezt követően pedig kettesével szerezték a gólokat a csapatok.

A veszprémiek a mostani szezonban szinte minden szoros mérkőzésen, mindkét félidőben nagyjából húsz perc után elfáradtak fejben és fizikailag egyaránt, most azonban kitartott a kezdeti lendületük. A vendégek vezetőedzője a 24. percben már másodszor kért időt, csapata Valter Chrintz eredményessége ellenére hétgólos hátrányban volt, amiből a szünetig csak egyet tudott ledolgozni.

A második felvonás elején Kent Robin Tönnesen góljaival tovább növelte a különbséget a hazai együttes (25-16), majd a folytatásban felváltva születtek a találatok. A magyar csapat játékosai ezúttal végig bírták a mérkőzést, amit ilyen különbséggel is megérdemelten nyertek meg.

Az A csoportban sereghajtó Kristianstad legeredményesebb játékosa Valter Chrintz volt nyolc góllal.

A hat győzelemmel és egy vereséggel rendelkező magyar bajnok MOL-Pick Szeged vasárnap a dán Skjern HB együttesét fogadja, a négy sikerrel és négy vereséggel álló Veszprém pedig szerdán a német Rhein-Neckar Löwen otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.

Eredmény, férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 8. forduló, A csoport:
Telekom Veszprém-IFK Kristianstad (svéd) 36-27 (20-14)

(MTI)

Hozzászólások