Kézilabda - A tavalyi BL-döntős otthonában kapott ki a Szeged
A tavalyi BL-döntős otthonában kapott ki a Szeged
Fotó: pickhandball.hu

A tavalyi BL-döntős otthonában kapott ki a Szeged

HosszabbitásHosszabbitás
2019/02/23 20:16

A Szeged három góllal kikapott szombaton az előző idényben ezüstérmes Nantes otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában.


A magyar csapat repülőgépe pénteken jelentős késéssel érkezett meg Franciaországba, ezért az eredeti tervektől eltérően edzés nélkül lépett pályára szombaton a Palais des Sports de Beaulieu-ben.

A csoport második helyét már korábban biztosító szegediek közül a spanyol jobbszélső, Pedro Rodríguez maradt ki taktikai okok miatt. A Nantes keretéből a világ- és Európa-bajnok Cyril Dumoulin, valamint a világbajnoki ezüstérmes norvég Espen Lie Hansen hiányzott a meccsen, amit az európai szövetség a hét rangadójának választott.

Mindkét csapat sok hibával kezdett, és bár a Szeged két góllal is vezetett, a támadásban elkövetett rontásait kihasználva a hazaiak a 21. percben - a meccs során első alkalommal - előnybe kerültek, amit a szünetig növelni is tudtak.

A második félidő elején is a Nantes kézilabdázott jobban, irányította a játékot, és 24-20-ra elhúzott. A magyar bajnoki címvédő részéről ezúttal hiányzott az átütőerő és a pontosság, csapatként és egyénileg sem teljesített a megszokott szinten. A Nantes a hajrában is kevesebbet hibázott, taktikusabb és motiváltabb volt, így megérdemelten győzött.

A hazaiak legeredményesebb játékosa a spanyol Valero Rivera volt nyolc góllal, a meccs legjobbjának pedig Nicolas Claire-t választották.

A kilenc győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel rendelkező Szeged jövő vasárnap hazai pályán a PPD Zagreb ellen zárja a BL csoportkörét.

MTI

Eredmény, férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 13. forduló, B csoport:
HBC Nantes (francia) - MOL-Pick Szeged 29-26 (13-11)
Hozzászólások