Kézilabda - A Szeged tovább mélyítette a veszprémi válságot
A Szeged tovább mélyítette a veszprémi válságot
Fotó: MOL-Pick Szeged/Facebook

A Szeged tovább mélyítette a veszprémi válságot

Mártha BenceMártha Bence
2018/10/21 19:35

Simán, öt góllal nyert a MOL-Pick Szeged a férfi kézilabda bajnokság rangadóján. A szegediek taktikus, okos játékára, valamint Marin Sego remeklésére alapozva tökéletesen használták ki, hogy a Veszprém atomjaira hullott, gyenge csapatnak néz ki az utóbbi időben. 

Férfi kézilabda NBI.:
Telekom Veszprém-MOL-Pick Szeged 27-32 (14-13)

“Ide senki nem jön esélyesként” - zárta rövidre az esélyesség kérdését Juan Carlos Pastor a mérkőzés előtt, majd hozzátette, csak akkor lesz esélyük a győzelemre, ha nagyon jól játszanak. Bár az utóbbi időben - és ez alatt akár az elmúlt bő fél évet is érthetjük - több csapat, köztük a Szeged is nyerni tudott a korábban bevehetetlen erődnek számító Veszprém Arénában, ráadásul a veszprémiek edzőváltás után is voltak, de Pastornak abban feltétlenül igaza volt, hogy a hazaiak nagyon felszívták magukat a rangadóra.

Az első gólt a szegediek szerezték, de Borut Mackovsek góljaival gyorsan fordított a Veszprém, amely 5-1-es védekezéssel kezdett, és meg is gyűlt a vendégek baja a zavaróval. A magabiztosabban támadó veszprémiek az első negyedórában végig vezettek, de leszakítani nem tudták a szegedieket, akik Dean Bombac góljaival egy darabig tartották magukat, aztán egy hektikus, rengeteg hibával tarkított kétperces szakaszban ki is tudtak egyenlíteni.

Eddig tartottak a veszprémi remények

Sterbik Árpád több labdát fogott, de az utóbbi időben elképesztő formában védő Marin Sego révén a szegedi kapus tett hozzá többet a csapata játékához. A félidő utolsó 10 percén belül gyors egymásutánban két ziccert is megfogott, és a második után Balogh Zsolt már a szegedieket juttatta előnyhöz. Az utolsó percek a veszprémieknek sikerültek jobban, így egygólos előnnyel mehettek a szünetre.

bod1.jpgFotó: MOL-Pick Szeged/Facebook

A második félidő elején sem tudott egyik csapat sem ellépni, váltott vezetéssel haladtak előre a csapatok. A vendégektől Bodó Richárd szórta meg magát ebben a periódusban, a válogatott átlövő góljaival a 40. percre újra ellépett két góllal a Szeged. Továbbra is sok volt a technikai hiba mindkét oldalon, de Sego védései stabilitást adtak a szegedi csapatnak, míg a másik oldalon Sterbiket lecserélte Davis, Mikler jött a veszprémi kapuba.

Egy emberelőnyt kihasználva a Szeged ellépett négy góllal, ekkora különbség még nem volt a meccsen. Jonas Källman indulásból és felállt fal ellen sem tudott hibázni, de az egész vendégcsapat magabiztosan játszott, az utolsó negyedórához érkezve komoly bajban volt a Veszprém.

A végén megalázta a Veszprémet a Szeged

Sego újabb ziccert fogott, majd a sokadig veszprémi kapufa után még gólt is lőtt. A veszprémieket Manuel Strlek tartotta meccsben, de a vendégek tartották 3-4 gólos előnyüket. Davis visszazárt hatosfalas védekezésre, de a zártabb falat Bodó átlőtte, így az utolsó tíz percre fordulva még mindig magabiztosan vezetett a Szeged.

Izzik a csarnok!Izzik a csarnok!Fotó: MOL-Pick Szeged/Facebook

Petar Nenadic jól szállt be a meccsbe a veszprémieknél, de a hazai kapusok semmit nem fogtak a második félidőben, és a csapat védekezése sem tudott az utóbbi években megszokott szintre keményedni, így a szegedieknek minden veszprémi gólra volt válaszuk. A végén Sego supermanné változott, gyakorlatilag mindent megfogott, így esélye sem volt a Veszprémnek.

Teljesen megérdemelten nyert a Szeged, amely pontosan azt játszotta, amit kellett. A Veszprém válsága folytatódik, a Xavi Sabatéval még a világ egyik legjobbjának számító csapat az elmúlt másfél évben egy közepes NB I-es csapat szintjére süllyedt.

Hozzászólások