Kézilabda - A norvégok Izlandot is legyőzték, a magyaroknak egy pont kell
A norvégok Izlandot is legyőzték, a magyaroknak egy pont kell
Fotó: Europress/AFP

A norvégok Izlandot is legyőzték, a magyaroknak egy pont kell

HosszabbitásHosszabbitás
2020/01/21 20:10
Norvégia 31-28-ra legyőzte Izland csapatát az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, a magyar érdekeltségű malmői csoportban, ezzel eldőlt, hogy a magyar válogatottnak a hátralévő két mérkőzésén egy pontot kell szereznie a továbbjutáshoz.

A legutóbbi két világbajnokságon egyaránt ezüstérmes norvégok 7-0-s sorozattal kezdték a meccset, és a szünetben is hét találattal vezettek. A második félidőben az izlandiak remek védekezésükre alapozva felzárkóztak három gólra, de az egyenlítésre nem volt esélyük.

A norvégok továbbra is százszázalékosak, a hatodik mérkőzésüket nyerték meg a tornán. A délutáni és a kora esti találkozókon eldőlt, hogy Szlovénia biztosan ott lesz a stockholmi döntő hétvégén, ahol az elődöntőket és a helyosztókat rendezik, illetve kijutott az áprilisi olimpiai selejtezőtornára is.

Ezeken - így az ötkarikás játékokon sem - az izlandiak biztosan nem vehetnek részt, a magyaroknak viszont még van rá esélyük, ehhez a kedden (ma) 20.30-kor kezdődő Svédország elleni, valamint a szerdán 16 órakor kezdődő Portugália elleni találkozón összesen egy pontot kell szerezniük.

MTI

Eredmények, középdöntő, 3. forduló, II. csoport:
Norvégia-Izland 31-28 (19-12)
Hozzászólások