Kézilabda - A német bajnok otthonában kapott ki a Szeged
A német bajnok otthonában kapott ki a Szeged
Fotó: MTI

A német bajnok otthonában kapott ki a Szeged

HosszabbitásHosszabbitás
2018/11/28 21:23

A MOL-Pick Szeged két góllal kikapott a német bajnok Flensburg-Handewitt otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában, szerdán.     

A szegediek svéd csapatkapitánya, Jonas Källman vállsérülés miatt nem léphetett pályára, a német együttesben a svéd Tobias Karlsson szintén sérülés miatt nem szerepelhetett.    

Jorge Maqueda vezérletével jól kezdtek a vendégek (5-7), de a hazaiak a folytatásban kevesebb hibával kézilabdáztak, és Magnus Jöndal eredményességének is köszönhetően fordítani tudtak. Ezután Bodó Richárd percei következtek, a válogatott balátlövő góljaival 3-0-s sorozatot produkált csapata, Mirko Alilovic ezúttal is remekül védett, de a hajrában ismét egyenlíteni tudott a Flensburg (14-14).    

A Szeged a 27. és a 36. perc között nem talált be, mert a norvég Torbjörn Bergerud is kiválóan védett. Juan Carlos Pastor vezetőedző a második félidő elején időt kért, ettől egy rövid ideig új lendületet kapott csapata, utána azonban ismét kiütközött rajta a fáradtság.    

Az ötvenedik percben vezetett először két találattal a Flensburg, a hajrában a vendégek támadásai pontatlanok voltak, többször is a kapufát találták el, így végül a döntetlen kiharcolására sem volt esélyük. Nyerhető mérkőzést veszítettek el, de a szombati, Paris Saint-Germain elleni győztes rangadó, illetve az azt követő hosszú utazás okozta fáradtság miatt ezúttal nem tudtak bravúrt végrehajtani.    

Az öt győzelemmel és négy vereséggel álló Telekom Veszprém vasárnap a francia Montpellier HB csapatát fogadja, amely címvédő létére sereghajtó az A csoportban, majd a januári német-dán közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokság miatt szünet következik a BL csoportkörében. A hét sikerrel, egy döntetlennel és immár két vereséggel a B csoport második helyén álló szegediek legközelebb február 10-én a szlovén Celje otthonában lépnek pályára.

MTI

Eredmény, férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 10. forduló, B csoport:
Flensburg-Handewitt (német) - MOL-Pick Szeged 27-25 (14-14)
Hozzászólások