Kézilabda - A Győr győzelmével teljessé vált a magyar csapatok tökéletes hétvégéje a BL-ben
A Győr győzelmével teljessé vált a magyar csapatok tökéletes hétvégéje a BL-ben
Fotó: Europress/AFP

A Győr győzelmével teljessé vált a magyar csapatok tökéletes hétvégéje a BL-ben

HosszabbitásHosszabbitás
2018/10/14 22:05

A címvédő Győri Audi ETO KC hat góllal győzött a horvát bajnok Podravka Koprivnica otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában, vasárnap.

Két horvát kézilabdalegenda, Zdravko Zovko és Zlatko Saracevic találkozója adta a mérkőzés pikantériáját. Előbbi vezetőedzőként 2000 és 2007 között öt bajnoki címet, öt Magyar Kupát és egy BL-ezüstérmet nyert a Fotex Veszprém férficsapatával, ebből utóbbi, az olimpiai és világbajnok balátlövő két bajnoki, egy kupasikerrel és a BL-döntős szerepléssel vette ki a részét. Zovko jelenleg a Győr másodedzőjeként, Saracevic pedig a Podravka vezetőedzőjeként tevékenykedik.

A győriek közül Görbicz Anita, Tomori Zsuzsanna és a norvég Nora Mörk hiányzott sérülés miatt.

A címvédő a kilencedik percben vezetett először, és az első félidő folytatásában már nem is engedte ki kezéből az előnyt. Ennek ellenére a hazaiak remekül tartották magukat, gyors játékukkal igyekeztek hibázásra kényszeríteni az ETO-t, a Kecskemét korábbi kapusa, Jovana Risovic pedig több bravúrt is bemutatott (13-14).

A szünet után egyenlített, sőt a meccs során először a vezetést is átvette a rendkívül bátran, önbizalommal, lendületesen játszó Podravka Koprivnica (19-18). Danyi Gábor vezetőedző a francia Amandine Leynaud és Kiss Éva után a norvég Kari Aalvik Grimsbőt állította a kapuba, és ez is hozzájárult, hogy csapatuk fordított, majd egy 6-1-es szériával ismét megnyugtató előnyre tett szert, amit a találkozó végéig megőrzött.

A Győr a Thüringer HC-t fogadja, a vasárnap ugyancsak győzelmet ünneplő Ferencváros pedig a Bietigheim otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében jövő vasárnap.

Eredmény, női Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, C csoport:
Podravka Koprivnica (horvát)-Győri Audi ETO KC 27-33 (15-17)
A magyar csapat gólszerzői: Amorim, Oftedal 8-8, Fodor, Knedlikova, Bódi, Groot 3-3, Brattset 2, Kristiansen, Puhalák, Hansen 1-1

(MTI)


Hozzászólások