Kézilabda - A fő probléma, hogy túl sokra tartjuk ezt a válogatottat
A fő probléma, hogy túl sokra tartjuk ezt a válogatottat
Fotó: Europress/AFP

A fő probléma, hogy túl sokra tartjuk ezt a válogatottat

Csatári FlóraCsatári Flóra
2018/11/29 19:56

A most csütörtökön kezdődő női Európa-bajnokságra a magyar válogatott nagyon nehéz helyzetben érkezett, egy csapatnyi hiányzóval kénytelen megbirkózni, és egy rossz szereplés a pletykák szerint Kim Rasmussen távozásához is vezethet. Erről beszélgetett a Klubrádióban Farkasvölgyi Gábor és Rév Dániel.

A beszélgetésben többször előkerült, hogy a túl magas elvárások, amelyek részben a magyar klubok sikerességéből, részben a magyar kézi sikeres múltjából adódnak, Rév szerint nagyon megnehezítik a szövetségi kapitány dolgát:

"Ha ebben a csapatban mindenki hadra fogható lehetne, akkor reálisan gondolkozhatnánk abban, hogy a négy közé lehet kerülni. De 8-10 hiányzóval most épp úgy állunk neki ennek az Eb-nek, hogy abban kell bíznunk, hogy a csoportból továbbjutunk."

Azt persze, hogy sok tapasztalt játékos most nem erősítheti a válogatottunkat, akár arra is lehetne használni, hogy a következő világbajnokságra egy valamivel fiatalabb keret állhasson össze. Az idei kontinensviadal ugyanis sokkal kevésbé fontos például az olimpiai kvalifikáció szempontjából, mint a 2019-es vb lesz. Ráadásul játszhatnának most a friss junior világbajnok válogatottunk tagjai, akik közülük keveseknek van releváns, felnőtt tapasztalata.

De abban a beszélgetés résztvevői egyetértettek, hogy a fent vázolt ideális forgatókönyv az eredménykényszer miatt nem fog megvalósulni, a kapitánynak ugyanis különböző elvárások között kell evickélnie.

Ezen kívül szó volt arról is a rádióadásban, hogy tényleg a magyar-e a világ legerősebb női bajnoksága és hogy milyen ívet ír le a magyar válogatott élén Kim Rasmussen pályája. 

A beszélgetést meghallgathatjátok itt, vagy letölthetitek későbbre a Soundcloudról!


Hozzászólások