Kézilabda - A BL-címvédő otthonában nyert rendkívül könnyedén a Veszprém
A BL-címvédő otthonában nyert rendkívül könnyedén a Veszprém
Fotó: Europress/AFP

A BL-címvédő otthonában nyert rendkívül könnyedén a Veszprém

HosszabbitásHosszabbitás
2019/12/01 18:42
A Telekom Veszprém 38-29-re nyert vasárnap a címvédő északmacedón Vardar Szkopje vendégeként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában.

A magyar csapatból Székely Márton, Lékai Máté, Pawel Paczkowski és Kentin Mahé hiányzott az előző idény két döntősének összecsapásán.

Petar Nenadic irányításával remekül kezdett a Veszprém, és egy 7-0-s sorozattal már a tizedik percre megalapozta a sikerét. A 17. percben ugyanakkor elveszítette horvát szélsőjét, Manuel Strleket, akit egy ártalmatlan védekezési szituáció téves megítélése miatt azonnali piros lappal kiállítottak.

Nenadic a folytatásban is szórta a gólokat, és bár a hazaiak igyekeztek felzárkózni, csak időlegesen jártak sikerrel, a szünetben ugyanis a Veszprém hét találattal jobban állt.

A második felvonásban sem változott a játék képe, így a vendégek végül kilenc találattal győztek.

A mezőny legeredményesebb játékosa Nenadic volt 11 góllal.

A hét győzelemmel és három vereséggel rendelkező Veszprém, valamint a nyolc sikerrel, egy döntetlennel és egy vereséggel álló Szeged számára is februárban folytatódik a BL csoportköre.

A két csapat 11. alkalommal találkozott a BL-ben, a veszprémiek két verség és egy döntetlen mellett nyolcadszor nyertek.

MTI

Eredmény, Férfi BL, csoportkör, 10. forduló, B csoport:
Vardar Szkopje (északmacedón)-Telekom Veszprém 29-38 (15-22)
Hozzászólások