A 211-szeres válogatott kézis börtönben érezte magát Szegeden

shadow

Zubai Szabolcs, a MOL-Pick Szeged kézilabdázója - aki tíz év után távozik a klubtól - szombaton kijelentette, úgy érzi magát, mintha börtönből szabadulna.

A 34 éves beálló távozása pénteken vált hivatalossá, amikor az NB I-ből kiesett Orosházi FKSE bejelentette, két idényre szerződést kötött vele. Ennek ellenére a szombat délutáni Szeged-Veszprém bajnoki döntőn a keretbe sem nevezte Juan Carlos Pastor vezetőedző, a klubvezetők pedig nem búcsúztatták el a kezdés előtt.

Zubai Szabolcs tíz év után távozik Szegedről | Hosszabbítás

Zubai Szabolcs tíz év után távozik a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapatától, és az NB I-ből kieső Orosháza színeiben folytatja pályafutását. Az OFKSE honlapjának pénteki közleménye szerint a két idényre szerződtetett beálló komoly segítséget nyújthat a békési együttesnek, hogy visszakerüljön az első osztályba.

"Ő az edző, ő dönt. Már várom a végét. Ez olyan, mint amikor valaki szabadul a börtönből, és vágja a centiket, most nálam is ugyanez volt" - nyilatkozta a szegedma.hu  hírportálnak a korábbi 211-szeres válogatott játékos.

Hozzátette, április 28-án a dabasi mérkőzésükön "volt egy olyasfajta dolog, ami nekem nagyon nem tetszett, és ennek hangot is adtam". Utána Balatonfüreden, illetve ezúttal is kimaradt a keretből.

"Ez egyenesen arányos volt. Én nem haragszom senkire, de egy biztos, nehéz megélni az ilyet" - mondta Zubai.

Reakciójában a spanyol vezetőedző a szabályokra hivatkozott, és egy utánpótláskorú játékoshoz hasonlította a tapasztalt beállót

"Sajnos a szabályok nem engedik meg, hogy tizenhatnál több játékost nevezzünk a keretbe, emiatt az ifiből sem tudunk játékosokat felhozni. A szabályokat be kell tartani, ehhez alkalmazkodnunk kellett" - nyilatkozta Pastor.

A szegediek két és fél perccel a bajnoki döntő első mérkőzésének vége előtt hat góllal vezettek, és végül 32-28-ra győztek. Zubai szerint az ötgólos különbség a lélektani határ, ezért a finálé még nem lefutott, de jó sanszuk van a végső sikerre. Vélekedése szerint biztosan nem lesz keretben a jövő vasárnap sorra kerülő visszavágón, és egyelőre azt sem tudja, ott lesz-e a lelátón.

Négy góllal verte a Szeged a Veszprémet a bajnoki döntő első meccsén | Hosszabbítás

A MOL-Pick Szeged házigazdaként 32-28-ra legyőzte a címvédő Telekom Veszprém csapatát a férfi kézilabda NB I döntőjének első, szombati mérkőzésén. A Szeged az összes játékosára számíthatott, a keretből taktikai okokból ezúttal a spanyol Pedro Rodríguez, valamint az idény végén tíz év után távozó Zubai Szabolcs maradt ki.

Mivel az Orosháza nyaranta gyakran játszik felkészülési mérkőzéseket a Szegeddel, a közeljövőben egy ilyen alkalommal megtörténhetne az ünnepélyes búcsúztatása, ám ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, "nem gondolom, hogy ilyen megtörténne".

Zubai 2008-ban Dunaújvárosból igazolt Szegedre, 2015-től tavalyig csapatkapitány volt. Legkomolyabb sikere a 2014-es EHF Kupa-győzelem. A magyar válogatottban 2004-ben mutatkozott be, és 211 mérkőzésen 308 gólt szerzett. Legnagyobb sikerét a 2012-es londoni olimpián érte el, ahol a negyedik helyen végzett a csapat. A tavaly januári franciaországi világbajnokság után mondta le a válogatottságot.

MTI