Kézilabda - 12 góllal győzött a Győr a Ljubljana otthonában
12 góllal győzött a Győr a Ljubljana otthonában
Fotó: Europress/AFP

12 góllal győzött a Győr a Ljubljana otthonában

HosszabbitásHosszabbitás
2019/10/19 21:24
A címvédő Győri Audi ETO KC 12 góllal győzött a szlovén Krim Mercator Ljubljana otthonában szombaton a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. A két csapat 19. alkalommal találkozott egymással a BL-ben, a győrieknek három döntetlen mellett ez volt a 16. győzelmük.

A győriek már a találkozó elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, és előnyüket fokozatosan növelve húztak el szlovén riválisuktól, az első félidőben már öt gól is volt a különbség (5-10). A második játékrész derekáig tartotta az ötgólos távolságot a házigazda (15-20), ezt követően azonban a Győr tíz góllal is meglépett (18-28), és végül magabiztosan, 12 góllal győzött.

A vendégcsapat keretéből Görbicz Anita, Veronica Kristiansen és kari Aalvik Grimsbö hiányzott. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a győri Eduarda Amorim lett hét találattal. A győriek két hét múlva a szlovén csapatot fogadják a BL csoportkörében, a Ferencváros pedig ugyanazon a napon a horvát Podravka Koprivnica otthonában lép pályára.

Eredmény, női BL, csoportkör, 3. forduló, D-csoport:
Krim Mercator Ljubljana (szlovén)-Győri Audi ETO KC 21-33 (9-13)

korábban, A-csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Podravka Koprivnica (horvát) 37-31 (17-17)

MTI

Hozzászólások