Csapat - Gyilkos labda
Gyilkos labda
Fotó: Europress / Getty

Gyilkos labda


2014/11/28 15:36

Tragikus momentum kísért egy ausztrál krikett találkozót kedden Sydneyben. A Sydney Crickett Groundon (SCG) sorra került mérkőzés közben kórházba kellett szállítani Phillip Hughes ausztrál krikett játékost. A játékos melléütött ugyanis a Sean Abbott által nagy sebességgel felé száguldó labdának, amely a védősisak ellenére is erősen eltalálta a nyakát. A fiatal játékos nyaki artériája az ütközés erejétől elszakadt és az agyát pillanatok alatt elöntötte a vér. Az eset után azonnal elveszítette az eszméletét, kórházba szállították, de segíteni már nem tudtak rajta.

"Lesújtott minket, ami történt. Túl sokat kell használnunk a tragédia szót a sportban mostanában, de ez a szörnyű baleset tényleg egy igazi tragédia" - nyilatkozta az ausztrál krikettszövetség vezetője, James Sutherland.

¤ A szomorú hír bejelentése után az orvosok elmondták, hogy az ilyen balesetek olyan ritkák, hogy mindössze száz hasonló esetet jegyzett fel eddig az orvostudomány, ezek közül mindössze egyet okozott korábban krikett labda. A családja és a nemzetközi krikett közösség által is gyászolt Hughes csütörtöki halálhíre megrázta Ausztráliát. A tragédia előtti napokban még arról beszéltek, hogy ő veheti át csapatkapitányi posztot az India ellen készülő ausztrál válogatottban. Phillip Hughes vasárnap lett volna 26 esztendős...

Hozzászólások