Futsal - A lengyelek elleni vereséggel lemaradt az Eb-ről a válogatott
A lengyelek elleni vereséggel lemaradt az Eb-ről a válogatott
Fotó: Facebook/MLSZ

A lengyelek elleni vereséggel lemaradt az Eb-ről a válogatott

HosszabbitásHosszabbitás
2017/09/26 20:45

A magyar futsalválogatott kedden 6-4-es vereséget szenvedett Lengyelországban az Európa-bajnoki pótselejtező visszavágóján, így nem jutott ki a kontinensviadalra.

Sito Rivera szövetségi kapitány együttese 2-1-es előnyről várta a koszalini második felvonást, amelyen kifejezetten rosszul kezdett, ugyanis a hatodik percben 11 másodperc alatt két gólt kapott. Ennek ellenére a szünetig sikerült egyenlítenie.

A folytatásban sokáig nem született gól, de ahogy múlt az idő, egyre nagyobb nyomást gyakoroltak a hazaiak, akiknek ekkor legalább két gólra volt szükségük, hogy megnyerjék a párharcot. A lengyelek ezt a 32. percre el is érték, sőt egy magyar kiállításból származó emberelőnyös helyzetet kihasználva növelték előnyüket, majd ezt még egy találattal megfejelték. A hajrában már csak szépítésre futotta a magyarok erejéből.

A magyarok 2005, 2010 és 2016 után negyedszer szerepelhettek volna az Eb-n, a lengyelek pedig 2001 után másodszor jutottak ki.

A csoportsorsolást pénteken déltől tartják Ljubljanában.

Futsal Eb-pótselejtező, visszavágó:

Lengyelország-Magyarország 6-4 (2-2)

gólszerzők: Franz (6., 6.), Wojciechowski (27.), Kubik (32., 34.), Solecki (36.), illetve Horváth (8.), Dróth (14., 40.), Hosszú (36.)

Az Eb-re jutott: Lengyelország, 7-6-os összesítéssel.

MTI

Hozzászólások