Baseball - Nagy lépést tehet céljai felé a Budapest Reds
Nagy lépést tehet céljai felé a Budapest Reds
A csoportgyőzelem a tét. Fotó: Lisztes Alex/Budapest Reds

Nagy lépést tehet céljai felé a Budapest Reds


2017/05/25 23:16

Tavaly nagyon kevésen múlott a baseball Interliga A csoportjában maradás, így idén nem is lehet más a célkitűzés, mint a visszajutás.

2016 őszén, a bent maradásért a Beograd 96-tal játszott két szoros és küzdelmes meccset a Budapest Reds baseball csapata. Sajnos a célt akkor nem érte el az együttes, de a télen nem lógatták az orrukat a játékosok, megfogalmazták a megvalósítandó feladatot: vissza kell jutni a legmagasabb osztályba!

Ennek megfelelően is játszanak ezen a tavaszon a Pirosak, de szombaton az eddigi legnehezebb ellenfél állja majd útjukat, a BK Zagreb személyében.  De gyorsan nézzük meg, mit produkáltak eddig a csapatok.

A Reds rögtön Horvátországban kezdte az Interliga idei szezonját. A Vindija Varazdin elleni első meccset ugyan még 5-4-re elvesztették, de a másnapi mérkőzésen már 16-11-re győzni tudtak. A következő héten az időjárás is megérezhetett valamit abból, hogyan is fog a 2017-es bajnokság alakulni, ugyanis a szűnni nem akaró esőzés miatt a pestszentlőrinci pálya játékra alkalmatlanná vált, így a Reds és a BK áprilisra kiírt két meccsét későbbre (most szombatra) kellett halasztani. Hogy miért is mondtam, hogy az eső megérezte a jövőt, ahhoz elég csak rápillantani a liga B csoportjának állására, hiszen a BK 7-1-es mutatóval vezeti a tabellát (egyetlen vereségüket még az első fordulóban, a városi rivális Medvednica ellen szerezték), míg a második helyen a Reds áll, 6 győzelemmel és 1 vereséggel.

Az egy meccs különbség oka pedig ismét csak az időjárás, mert bár május elején a Vojvodina elleni első meccset még sikerült lejátszani, amelyet az új edző, Braden Lee vezetésével elég simán, 11-1-re sikerült megnyerni, azonban második mérkőzés megrendezésére megint nem volt esély. Az eső ismét közbeszólt.

Ütni még nem láthattuk, de a dombon kiváló dolgokat művel az amerikai Lee

Május 13-án aztán végre készülhetett a csapat a nagy hazai nyitómeccsre, ráadásul dörzsölték is a tenyerüket az új csapattárs, a mexikói Carlos Rubio iránti tiszteletből már csak Rojos néven futó egyesület játékosai, hiszen a B csoport leggyengébb csapata, a ljubljanai Jezica látogatott a XVIII. kerületbe. Az égiek azonban megint tréfálkozni kezdtek, még 1 órával a meccs kezdése előtt is szüntelenül esett az eső, úgy nézett ki, ezen a tavaszon már sosem fog tudni rendesen meccset játszani a csapat. Ám kezdésre szerencsére kisütött a nap és a hazaiak két sima győzelemmel (16-0 és 16-5) örvendeztették meg a meccsre kilátogató szurkolótábort.

A múlt hétvégén aztán komolyabb erőpróba várt a Rojos-ra, hiszen Zágrábba, a BK-t verő Medvednicához látogatott a csapat.  Braden Lee azonban ismét ellenállhatatlanul dobott, vezetésével 14-3-ra nyerték az első meccset, majd a másodikon is sikerült féken tartani a horvát ütősort, melynek eredményeként 17-4-es győzelmet arattak a budapestiek.

Nem is meglepő, hogy önbizalomtól duzzadva várják a listavezető érkezését, bár az időjárás ezen a héten sem kegyelmezett a pályának. Ettől függetlenül igen komoly csatákra van kilátás, egyetlen eddigi vereségüket leszámítva a BK sem szokott túl szoros meccseket játszani. De ha a Pirosak vissza akarnak jutni az A csoportba, akkor meg kell ugraniuk ezt az akadályt.

Érdemes lesz tehát kilátogatni szombaton a XVIII. kerületbe, hiszen igazi, komoly tétre menő baseball-csatákat láthat, aki ellátogat a pályára. Az első mérkőzés 11 órakor kezdődik.

Hozzászólások