Baseball - Megint Reds-Warriors a fináléban
Megint Reds-Warriors a fináléban
Fotó: Lisztes Alex/Budapest Reds Facebook

Megint Reds-Warriors a fináléban


2016/09/29 08:54

Tavalyhoz hasonlóan ismét a címvédő Budapest Reds Sleepwalkers és az Óbuda Warriors csap össze a baseball NB1 szombaton induló fináléjában.

A két csapat már aligha tud újat mutatni egymásnak, számtalanszor néztek farkasszemet, így nagy meglepetésekre nem lehet számítani. 2015-ben a Reds Sleepwalkers 4 mérkőzésen húzta be a három nyert meccsig tartó szériát, és ha az idén lejátszott egymás ellenikből indulunk ki, most is ők tűnnek esélyesebbnek.

A Reds Sleepwalkers és a Warriors ebben az évben már négyszer megmérkőzött az Interliga A csoportjának alapszakasza során, mely meccsek mindegyikét előbbi nyerte meg; sorrendben 11-0, 10-9, 7-4 és 13-8 voltak a végeredmények, ráadásul a Magyar Kupa augusztusi döntőjébe is e két együttes jutott be, ahol a tavalyi elvesztett fináléért elégtételt véve a Reds Sleepwalkers 9-8-ra diadalmaskodott. Az azonban jól látszik az eredményekből, hogy a legelső meccset leszámítva igen szoros küzdelmeket hoztak a derbik. Aligha lesz ez másként a most induló döntőben is, ráadásul a Warriors játékosait a "bosszúvágy" is fűtheti.

A kilátógatók a Reds Sleepwalkers új mezeit is megcsodálhatják majd

A két csapat néhol szoros eredményeket hozó, de végül sima söpréssel véget érő elődöntőn van túl, az Óbuda Warriors a Jánossomorja Rascals együttesén lépett át, a három meccsen először 15-12-es, majd 15-13-as, végül 27-17-es győzelmet aratva, míg a Reds Sleepwalkers az Érd Aeros gárdáját verte ki egy 16-6-os, egy 12-7-es és egy 13-1-es eredménnyel zárult találkozóval.

A három nyert meccsig tartó döntő első két találkozóját a Reds Sleepwalkers pestszentlőrinci pályáján rendezik meg (cím: 1183 Budapest XVIII., Thököly út 4.), a szombati és vasárnapi találkozó kezdési időpontja is 11 óra. A széria jövő héten "költözik át" Óbudára, október 8-án és 9-én az ottani Aréna ad otthont a mérkőzéseknek, míg (amennyiben szükséges) a mindent eldöntő ötödik meccs október 15-ére van kiírva.

Rusztikus, ámde kellemes környezet fogadja majd az Óbudai Baseball Arénába kilátogatókat

Aki kimegy a pestszentlőrinci pályára nem csak e két mérkőzéssel lesz gazdagabb, hiszen szombaton, a döntő első meccse után a Reds NB3-as csapata játszik rájátszás meccset az A.E. 424 gárdájával, míg a vasárnapi összecsapást követően a múlt heti sportágválasztón és a különböző időpontokban megtartott iskolalátogatások során a baseball iránt érdeklődést mutató gyerekek számára rendez amolyan bemutató edzést/játékot a Reds Sleepwalkers. Az eseményhez természetesen olyanok is csatlakozhatnak, akik nem látogattak ki a sportágválasztóra, vagy a csapat iskolájukat még nem kereste fel.

A pálya minden sportolni vágyó előtt nyitva áll, ráadásul a döntő mérkőzéseinek megtekintése is ingyenes.

Hozzászólások