Baseball - Fontos meccsek előtt áll a Budapest Reds!
Fontos meccsek előtt áll a Budapest Reds!
Fotó: Budapest Reds Facebook

Fontos meccsek előtt áll a Budapest Reds!


2016/05/06 10:00

Javában zajlanak a Baseball Interliga A csoportjának küzdelmei, a 20 meccses sorozat középső szakaszához érkeztünk.

A Budapest Reds Sleepwalkers az eddig lejátszott 6 meccsen 50 %-os teljesítményt nyújtott (3-3), de még csak most kanyarodnak rá a naptár legfontosabb részére.

A pestszentlőrinciek – még áprilisban - rögtön az egyik nagy esélyes, a Nada Split gárdája ellen kezdtek, ráadásul egy régi ismerős, Trevor Caughey nézett velük farkasszemet a dobódombon. Hogy a korábbi közös edzések, Trevor tudása, az idény eleji forma, vagy a három együtt játszott jelentős szerepet a végeredmény kialakulásában, azt nehéz megmondani, de a csapat nem tudott bázisütést elérni a horvátok ellen és sima 16-0-ás zakóba szaladt bele. Másnap lehetőség nyílt a javításra, és a csapat a kanadai edző, Samuel Siddall vezetésével már sokkal jobban koncentrált, megszorongatta a horvátokat. Az ellenfélnél a még a Caughey-nál is jobb napot kifogó Vrlic-Kovacic kezdett, akin nehezen találták a fogást a Pirosak, de a hetedik játékrészre megrázták magukat, Siddall duplája három pontot és 7-4-es felzárkózást jelentett. Az utolsó két inningben viszont ismét lecsaptak a horvátok és végül magabiztos 14-4-es sikert arattak.

Csalló Andrást a védelem sem segítette a Split elleni első meccsen

A következő héten nagy hazai rangadó, Reds – Óbuda Warriors következett, és a pestiek teljesen más szemlélettel futottak ki a pályára. Siddall és Erdélyi Dániel még futást sem engedett a budaiaknak, de támadóoldalon is 5 beütött ponttal vették ki részüket a 11-0-ás győzelemből. Rajtuk kívül főleg az ütősor eleje, Simonyi Dénes és Halmos Balázs volt aktív, ők ketten együtt hétszer értek körbe, valamint 4 bázist is elloptak. A duplafejű második meccse már jóval szorosabbra sikerült.*

*Az Interligában ugyanis minden csapat két-két meccset játszik ellenfelével otthon és idegenben, ám a horvátok (Split és Olimpija Karlovac) elleni mérkőzések, a hosszú utazás fáradalmainak kipihenése érdekében, mindig szombat-vasárnapra vannak szétosztva, míg a többi meccset rögtön egymás után, duplafejű keretében vívják meg a csapatok.

A Warriors rögtön az elején 5 pontot hozott be a Reds másik kezdődobójáról, Csalló Andrásról és a hazaiak hiába próbáltak kapaszkodni, a hetedik játékrészre 9-4-es óbudai vezetéssel fordultak a csapatok. Ebben az inningben azonban egy ponttal közelebb lopózott a Reds, majd a nyolcadikban nagy hajrával megfordították az eredményt. A nap hőse a csapat „névadó szponzora” Piros Szabolcs lett, aki egy jobbra küldött szimplával hozta haza a győzelmet jelentő két pontot.

Gyakori látvány: Erdélyi a kettesen

Így hát jó hangulatban és 2-2-es mérleggel várhatta a csapat a tavalyi győztes Olimpija Karlovac gárdáját. A múlt heti első mérkőzés pedig igen eseménydúsra sikerült. Az összecsapás igazi nemzetközi csatát hozott, a Redsnél ismét a kanadai Siddall, amott az amerikai Michael Keim kezdett, és egy fordulatos mérkőzésen 13-7-es Reds győzelemnek örülhettünk. A Pirosak három inning alatt 4-1-es előnyt építettek fel, de a negyedikben kiegyenlített a Karlovac. A következő játékrészben újra magához ragadta az előnyt a budapesti csapat (5-4), de fordulás után Kruno Gojkovic ütött hárompontos hazafutást (7-5). A Reds azonban nem esett össze és gyorsan egalizált. A győzelmet végül a nyolcadik inningben sikerült bebiztosítani, az időközben dobódombra lépő Gojkovicról 6 pontot is sikerült behozni, így kialakítva a végeredményt. A végig feszült hangulatú meccsen végül Erdélyi kétfutásos duplája volt a kegyelemdöfés. A mérkőzés hősei a 9 inninget végigdobó Siddall, valamint a 4, illetve 3 pontot is behozó Illés Imre és Erdélyi Dániel voltak.

Másnap aztán 13-1-re vágott vissza a Karlovac, az előző napi nagy küzdelem után nem sikerült tartani a horvátokat, ráadásul a csapat több sérülést is elszenvedett (Simonyi, Földessy, Balázs és Siddall sem úszta meg ép bőrrel). Kondás Márk hazafutása csak a szépítésre volt elég.

Aggodalomra azonban semmi ok, a két erős horvát csapaton túl van az egyesület (bár a karlovaci és spliti túra sem ígérkezik könnyűnek), most viszont négy meccs következik a trnavai White Angels ellen. A szlovákok nyitásként kétszer elkapták az Olimpiját, de utána zsinórban négyet veszítettek a Split, valamint az Apollo Bratislava ellen. Amennyiben a Redsnek sikerül mindkét mérkőzést behúzni a szombati budapesti duplafejűn, nagy lépést tehet a csapat az Interliga dobogójának elérése, jobban mondva megtartása felé.

Most hétvégén, valamint két hét múlva Nagyszombaton (jövő héten a softballos Hölgyekkel karöltve az osztrák baseball-ünnepen, a Finkstonball-on vesz részt a csapat) talán a szezon négy legfontosabb meccsét játssza a Reds, így hát megéri fokozott figyelmet fordítani a pestszentlőrinci pálya irányába. Dobóoldalon óriási segítséget jelent, hogy péntektől újra a csapat rendelkezésére áll a tavaly remeklő ausztrál, Mr. Zane „Bambi” Tomaszek is, akit szombaton egészen biztosan láthat majd a közönség a dombon, csakúgy mint az eddig ütésben és dobásban is kimagaslót nyújtó Siddall-t (ütésben .500 AVG, dobásban 22.2 IP és 26 K).

Siddall in action

Az Interliga A csoportját jelenleg a 100 %-os Apollo Bratislava vezeti, míg az Óbuda Warriors-nak eddig nem sikerült győzelmet elérnie. A megfiatalított brigád azonban igen nehéz sorsolást kapott, a Reds mellett eddig négyszer játszottak a pozsonyiakkal, ráadásul most négy meccs következik a Nada Split ellen. Erős Sebestyén nyitónapi dobóteljesítménye (9 IP, 11 H, 3 ER) azonban igencsak megsüvegelendő.

Amennyiben további statisztikákra kíváncsiak, itt böngészhetik a liga adatait, a tabellát itt, a menetrendet pedig itt találják meg.

Találkozzunk tehát szombaton, 13 órakor a XVIII. kerületben, a Thököly út 4. szám alatti pályán! Itt nincs vénaszkenner és szurkolói kártya sem kell, de a naptej ajánlott. Addig is kövessék az egyesület hivatalos facebook oldalát, hogy minden friss hírről értesüljenek!

Hozzászólások