Baseball - Bajnok a Budapest Reds!
Bajnok a Budapest Reds!
Fotó: Lisztes Alex/Budapest Reds Facebook

Bajnok a Budapest Reds!


2016/10/11 22:58

Szombaton ért véget a hazai baseball bajnokság, a Reds végül három meccs alatt szerezte meg az aranyérmet.

Pedig ahogyan azt már korábban megírtuk, a Budapest Reds Sleepwalkers és az Óbuda Warriors idei egymás elleni meccsei alapján szorosabb döntőre volt kilátás. A Reds azonban igencsak elkapta a Warriors dobóit a pestszentlőrinci pályán rendezett első két meccsen. Az első összecsapáson főleg Simonyi Dénes volt elemében, aki először ütött egy hazafutást, majd triplával és duplával is jelentkezett, ám a 12-1-es végeredmény már a 7. inningre kialakult, így nem volt lehetősége megszerezni a cycle-t, leléptetéssel győzött a Reds. A hazaiaknál a kanadai edző, Samuel Siddall is kiküldött egy labdát a kerítésen kívülre, míg a dobódombon Erdélyi Dániel és Csalló András jeleskedett, féken tartották az óbudai ütőket.

Simonyinak összejött a neheze, de a cycle végül nem sikerült

A második meccsen aztán a Reds ausztrál dobója, az utolsó idei magyar bajnokiján szereplő, és a megszokott 2-es helyett José Fernández iránti tiszteletből 16-os mezre váltó Zane Tomaszek kezdett, ám a Warriors megpróbálta elrontani a pillanatot. Rögtön az első inningben vezetést szereztek, nem is startolhattak volna jobban az előző napi fiaskó után. A Reds viszont csattanós választ adott, egyből 9 pontot pakoltak fel az eredményjelzőre, jelezve, ki az úr a háznál. Az Óbudánál becsúszott egy-egy védelmi hiba, illetve néhol a pálya is megviccelte a védőket, de a hazaiak az első játékrészben eldöntötték a mérkőzést. Bár a kezdésnél szép ütéseket hoztak az ausztrálról, a vendégek nem tudták megismételni teljesítményüket a hátralévő időben, a Reds pedig nem állt le, így megint leléptetéssel, 7 inning alatt ért véget a játék. A végeredmény: 15-2. Tomaszek ezzel a teljesítménnyel méltó módon tisztelgett kedvenc MLB dobója, a hajóbalesetben elhunyt José Fernández előtt. További jó hírt jelentett a Reds számára, hogy a műtét miatt az egész szezont kihagyó Németh Balázs is felépült a végére, és pályára lépett a döntő második meccsén.

A harmadik mérkőzésen viszont nem csak Tomaszek, hanem a másodikon sérülést szenvedő Földessy Miklós sem állt Siddall edző rendelkezésére, így kissé tartalékosan utaztak a Pirosak Óbudára. Ahol a hazaiak ismét vezetést tudtak szerezni, ám Simonyi megint hazafutást ütött, jelezvén, hogy az aranyért érkezett csapata a III. kerületbe. Ám nem nagyon tudtak mit kezdeni a Warriors kezdődobójával, Nagy Dániellel, aki a 8. inningig mindössze 3 pontot engedett a bajnokaspiránsnak. A hazaiak viszont ötöt is szereztek, így megcsillant előttük a remény, hogy 4. meccsre kényszeríthetik ellenfelüket. A Reds viszont még időben kapta össze magát, 7-5-re fordított, majd Németh a kilencedikben, 2 outnál beütött még egy biztonsági pontot is, így már csak három kiejtés választotta el a címvédőt az ünnepléstől. Morua Roberto azonban duplával jelezte, nem adja könnyen magát a Warriors, ám Siddall végül engedett pont nélkül zárta le az utolsó játékrészt, ezzel hozzásegítve csapatát zsinórban harmadik elsőségéhez.

Illés Imre "mindössze" 15. bajnoki aranyát gyűjtötte be

A Reds ezzel fennállása 11. bajnoki címét szerezte meg (amelynek nagyobb része még Szentendre Sleepwalkers néven került a vitrinbe), a megfiatalított Óbuda ezúttal nem tudta megszorongatni őket. Most téli szünetre vonul a hazai baseball NB1, folytatás áprilisban az Interligában.

Hozzászólások