Baseball - A Reds a női softball bajnok
A Reds a női softball bajnok
Fotó: Lisztes Alex/Budapest Reds Facebook

A Reds a női softball bajnok


2016/10/23 20:31

Szombaton véget ért az idei női softball NB1 döntője is, a Budapest Reds együttese igazán izgalmas mérkőzésen verte meg a Hungarian Astros gárdáját. 

A két győzelemig tartó széria akár már a múlt héten befejeződhetett volna, ám akkor az égiek közbeszóltak, cserébe igazi adok-kapokkal szórakoztatták a Hölgyek a nagyérdeműt most hétvégén.

Az első összecsapás meg is adta a döntő alaphangját, a végig szoros mérkőzésen az utolsó inningre kétpontos hátrányba került a Reds. Játékosaik azonban nem adták fel a küzdelmet, és a szakadék széléről visszajöttek a meccsbe, 9-7-re megfordították az állást. Védekezésben pedig nem követtek el hibát, így maradt a végeredmény, a Budapest Reds került lépéselőnybe. A második meccset rövid szünet után kezdték meg a csapatok, a forgatókönyv azonban nagyon hasonlóan alakult. Az Astros már négy ponttal is el tudott menni, a Reds azonban egyenlített, de az utolsó inningre ismét kétpontos Astros vezetéssel fordultunk. A piros Hölgyek azonban megint visszaküzdötték magukat, 8-nál egalizáltak, és lehet a győzelmet is sikerült volna megszerezniük, ám addigra már annyira besötétedett, hogy a játékvezetők véget vetettek a meccsnek, így a mögöttünk hagyott szombatra maradt a döntés.

Mindkét csapat keményen küzdött

Az ismét Érden rendezett találkozó pedig igazán döntőhöz illő ütközet volt, mondanom sem kell, hogy az előző kettőhöz hasonló ívet követett a meccs. Jól mutatja, mennyire fontos volt az összecsapás, hogy a Reds CF, Nagy Kriszta törött ujjal is vállalta a játékot, míg a két kezdődobó (a Pirosaknál Gergely Enikő, az Astrosnál Papacsek Éva) egy egész szezon viszontagságával a vállakban is végigdobta a találkozót.  Az Astros rögtön az első inningben magához ragadta a kezdeményezést, de a Reds hamar fordítani tudott. Ezen a mérkőzésen azonban sosem volt biztonságban egyik csapat előnye sem. Hiába szerzett két-hárompontos vezetést az egyik csapat, a következő inningben a másik egyenlített, ám a végjátékra négyegységnyi előnyt szerzett a Reds. Az Astros viszont megsüvegelendő küzdeni tudásról tett tanúbizonyságot, már félig az ezüstéremmel a nyakukban sem adták fel és a hetedikben kiegyenlítették az állást, sőt, majdnem a vezetést jelentő futást is bevitték, ám Flachner Zoé a home plate-en ejtette ki az Astros 15. pontját, így 14-14-gyel fordultunk rá az utolsó támadásra. A Reds viszont nem tudott pontot szerezni, így extra inningre került sor.

Szép védőmunkában sem volt hiány

Az Astros pedig ott folytatta, ahol az előző játékrészben abbahagyta. További négy pontot szereztek, és igazán közel kerültek ahhoz, hogy mindent eldöntő meccsre kényszerítsék ellenfelüket. A Budapest Reds játékosait azonban szintén nem olyan fából faragták, hogy belenyugodjanak egy ekkora hátrányba, jól helyezett ütésekkel szép lassan csipegettek le az Astros előnyéből. Végül egy catcher kesztyűje alatt elcsúszó labda következtében ért be hármasról a győztes pont, óriási küzdelemben, igazán nézőszórakoztató meccsen 19-18-ra győzött, és lett bajnok a Budapest Reds.

A tavaly második helyezett csapat túllépett a törött ujjon, az idegörlő adok-kapokon, egy aljas darázstámadáson, valamint egy rossz pillanatban kibomló hajgumi-problémán is, az Astros csapatával karöltve igen emlékezetes döntő-szériát produkáltak. Le a kalappal mindkét csapat előtt! Nehéz lett volna drámaibb finálét összehozni.

A Reds ezzel tökéletes szezont zárt: utánpótlás szinten a major és a junior bajnokságot is megnyerték, a férfi NB1 bajnoki címről már korábban beszámoltam, míg most a női softball csapat is megszerezte az aranyérmet.

4bol4

Az évnek azonban még mindig nincs vége, hátra van még a női softball Kupa október utolsó hétvégéjén, ám lassan téli üzemmódra kapcsol a hazai baseball és softball társadalom. Áprilisban folytatás ugyanitt.

Hozzászólások