Ausztrál foci - Fyfe a Brownlow-díjas
Fyfe a Brownlow-díjas
Fotó: Europress/Getty

Fyfe a Brownlow-díjas

Buzás GáborBuzás Gábor
2015/09/30 10:14

A Fremantle Dockers történetének első Brownlow-díjasa lett Nat Fyfe. A Brownlow-díj a legnagyobb egyéni elismerés, mely a legjobb és legsportszerűbb játékosnak jár. Fyfe idén egészen elképesztő mutatókat hozott össze: az első helyen végzett két nagyon fontos statisztikai ranglistán: a clearence, azaz feldobás utáni labdaelhozatal (meccsenként 8,6), valamint a contested possession, azaz a megharcolt labdabirtoklás (17,8/meccs) tekintetében. Emellett top 10-es volt a passzátlag mutatóban (9. hely, 28,7/meccs), és a kézpasszokban is (7. hely, 15/meccs).

A fenti számok már önmagukban fantasztikus szezont mutatnak, és ráadásul még olyan varázslatokat láthattunk tőle, mint például a szezon első meccsén, a Port Adelaide ellen:

Vagy a Richmond ellen a 10. fordulóban:

És ne feledjük, hogy mennyire hősiesen küzdötte végig csapata utolsó meccsét, a Hawthorn elleni elődöntőt, ahol az első negyedben megrepedt a szárkapocscsontja. A díjátadóra már bottal érkezett. Persze a Brownlow-díjjal együtt is csak közepesen lehetett elégedett, hiszen a Fremantle nem jutott be a nagydöntőbe.

Hozzászólások