Ausztrál foci - A Sydney és a Hawthorn ezen a héten is játszik
A Sydney és a Hawthorn ezen a héten is játszik
Fotó: Europress/Getty

A Sydney és a Hawthorn ezen a héten is játszik

Buzás GáborBuzás Gábor
2015/09/15 16:02

Az Ausztrál Futball Liga rájátszásának első hete a két kieső csapat mellett arról is szól, hogy melyik két gárda tud kiharcolni magának egy hét pihenőt. A rájátszás "felsőházi" összecsapásai, tehát a West Coast Eagles - Hawthorn Hawks és a Fremantle Dockers - Sydney Swans meccsek győztesei harcolták ki maguknak az extra vakációt.

A West Coast - Hawthorn meccset sokan amolyan előrehozott döntőnek állították be, de elmaradt az igazán kiélezett csata. A West Coast hazai pályán játszva simának mondható, 96-64-es győzelmet aratott, gyakorlatilag végig vezetve. A második negyedben sikerült egyetlen ponton tartani a kétszeres címvédőt, és ekkor alakult ki a 30 pontos különbség, ami a végén is megvolt a két csapat között.

Pedig rossz előjellel indult a csata a hazaiak számára, ugyanis a tavalyi Brownlow-díjas játékosuk, Matt Priddis sérülés miatt nem léphetett pályára. Ám az ő hiánya egy cseppet sem látszott a csapat játékán, mert mindenki odatette magát: Shuey, LeCras, Kennedy, Naitanui és Hutchings is remekelt, és nem volt gyenge pont a hazaiaknál. Ami igazán komoly különbséghez vezethetett, az alighanem a West Coast sokkal erősebb sikeréhsége volt.

A Hawksnál Riolit kell kiemelni, de többen is voltak, akik jócskán alulmúlták önmagukat. Nem csoda, hogy sima vereség lett belőle. Ráadásul a csapat elvesztette Jack Gunstont, aki bokasérülés miatt könnyen lehet, hogy nem játszhat pénteken az Adelaide ellen. Érdemes megnézni a meccs összefoglalóját akár itt nálunk, akár kedden 21 órakor az Eurosport 2-n. Egy zseniális elkapással kezdődik, íme:

A Fremantle és a Sydney összecsapása egyértelmű esélyekkel indult, de egészen máshogy alakult. A vendégeknél egy egész bajnokságot eldönteni képes tudás hiányzott, Franklinnel az élen, akire egyébként idén már nem számíthat a csapata. Ennek ellenére egy olyan meccsen kapott ki a tavalyi döntős, ahol majdnem minden mutatóban jobb volt az ellenfelénél. 12-vel többször jártak az ellenfél 50-esén belül, és hattal több pontszerző támadásuk volt. Ilyen adatok mellett a meccsek 90 %-át meg kell nyerni, de a Sydney-nek ezúttal nem sikerült. Az első és a második negyedben is csak 1-1 gólt hoztak össze, és mellé összesen 11 szélest. Ilyen pontatlan játékkal nemigen lehet győzni. Hihetetlen, hogy még így is csak 9 ponttal kaptak ki (69-60), és ez bizony komoly kritika az alapszakasz győztesére nézve. Nézzük ennek a meccsnek a zanzáját:

A Swans szombaton játszik a Kangaroos ellen, és ezt a meccset élőben közvetíti az Eurosport 2, 11:20-tól. Óriási csatának ígérkezik, amelyen a Kangaroosnak még idegenben is jó sansza van. Ne hagyjátok ki!

Hozzászólások