Ausztrál foci - A Geelong a cápáktól sem fél
A Geelong a cápáktól sem fél
Fotó: Europress/Getty

A Geelong a cápáktól sem fél

Buzás GáborBuzás Gábor
2016/09/20 13:07

Chris Scott, az Ausztrál Futball Liga elődöntőjére készülő Geelong Cats edzője azt mondta, hogy akár nyílt zendülést is okozhatna, ha megtiltaná a játékosainak a szörfözést. Ezt a megjegyzést az váltotta ki, hogy Lachie Henderson, a csapat egyik magas embere a múlt héten korábbi carltoni csapattársával, Jarrad Waite-tel szörfözött Bells Beachen, amikor a közelükben egy cápa lesodort a deszkájáról egy szörföst.

Az AFL-játékosokat eltiltják néhány olyan tevékenységtől, melyek veszélyekkel járnak, viszont a Geelong sok játékosa, köztük az egyik legnagyobb sztár, Patrick Dangerfield is imád szörfözni Geelong népszerű strandján. Scott éppen ezért tudja, hogy nem lenne előnyös, ha eltiltaná játékosait az egyik legkedvesebb szabadidős tevékenységüktől.

"A csapatban nagyon sokan szörföznek, ami a felkészülésük fontos részét képezi" - mondta Scott egy keddi sajtótájékoztatón, fanyar mosollyal az arcán. "Úgyhogy igyekszem nem is gondolni az esetleges cápaveszélyre."

Az incidens a valaha volt egyik legfurcsább dolog, amivel egy elődöntőre készülő csapat edzője találkozhat. A többi szörfös teljesen normálisan reagált a helyzetre, azaz őrült tempóban elkezdtek a part felé evezni. Henderson és Waite azonban a szörfdeszkán maradt.

"Érdekes volt hallani, hogy a szörfön maradtak" - mondta Scott. "Eddig is tudtam róluk, hogy bátor emberek, de azt nem sejtettem, hogy ennyire bátrak. Mindebből arra következtetek, hogy valószínűleg inkább egy delfin lehetett, mint egy cápa."

Senki sem sérült meg az eset során.

Forrás: afl.com.au

Hozzászólások