NHL - Továbbra is veretlen otthon a Blackhawks
Továbbra is veretlen otthon a Blackhawks

Továbbra is veretlen otthon a Blackhawks


2014/05/19 09:28

Az NHL idei rájátszásban dominál a Chicago Blackhawks a United Centerben, hiszen az eddigi hét hazai mérkőzésén egyszer sem talált legyőzőre. A vasárnap kezdődött nyugati konferencia döntő a tavalyi párosítás újrajátszása, így a vendég Kings az akkori 1-4-ből extra motivációt merítve utazhatott el északra. De még ez is kevésnek bizonyult az első meccsen, ahol a hazaiak kapusa Corey Crawford ismét ihletett formában védett. Crawford jó sorozatban van, a három megelőző mérkőzésen is csupán 1-1 gólt engedett az ellenfeleknek és egy önbizalomban fürdő kapus már sokszor elég a sikerhez. Hiába nyerte meg a kapura lövési statisztikát a vendég Kings, Crawford 25 védése elégnek bizonyult a győzelemhez. A kivételes statisztikához némi mázli is kellett, a második harmad végén ugyanis egy Kings ziccernél a kapuvas is besegített a hálóőrnek.

Támadásban a hazaiaknál Brandon Saad tűnt ki egy góllal és egy gólpasszal. Joel Quenneville csapatában az első harmad végén betaláló - egy távoli lövésbe a kapus előtt belepiszkáló - Saad mellett Duncan Keith (32. perc) és a hajrában egy három az egy elleni kontrát befejező csapatkapitány Jonathan Toews (57. perc) volt még eredményes, a vendégeknél ugyanakkor csak Tyler Toffoli (25. perc) tudott egyedüliként gólt ütni.

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó nyugati főcsoport döntő második mérkőzését szerdán (magyar idő szerint már csütörtökön hajnalban), ismét Chicagóban, a híres United Centerben rendezik meg. A másik ágon, keleten a konferencia döntőben a Montreal Canadiens és a New York Rangers találkozik egymással, itt a Rangers idegenbeli (7-2) sikerrel nyitott, így elvette a pályaelőnyt az idei NHL rájátszás egyetlen kanadai csapatától.

Hozzászólások