NHL - Rajtol az NHL
Rajtol az NHL
Fotó: Europress/Getty

Rajtol az NHL


2014/10/08 17:52

Az éjszaka folyamán négy mérkőzéssel kezdetét veszi a 2014-15-ös NHL szezon alapszakasza. Az első játéknap már igazi csemegének ígérkezik a jégkorong szerelmeseinek, hiszen többek között pályára lép a három évvel ezelőtti és a tavalyi Stanley Kupa győztes is.

Toronto Maple Leafs – Montreal Canadiens

Az alapszakasz első mérkőzése egy kanadai derbi lesz, amelyen a Canadiens látogat a Maple Leafs otthonába. A tavalyi szezonban a két csapat öt mérkőzést játszott egymással, amelyeken három montreali és két torontói győzelem született.

A hazai együttesben pályára lép a nyári új szerzemény, Stephane Robidas, aki Phaneuffel fog egy védőpárost alkotni, valamint a St. Louis-tól elcserélt Roman Polak, aki a harmadik védőpáros tagja lesz. Rajtuk kívül még jégre lép Brandon Kozun, aki az edzőtáborban mutatott jó játékával verekedte be magát a csapatba, és a KHL-ből igazolt Leo Komarov is.

A vendégek új játékosai közül a Colorado együttesétől megszerzett P. A. Parentau az első sorban, míg Tom Gilbert a második védőpárosban fog szerepelni.

A Montrealnál nincsenek sérültek, a Torontónál viszont kihagyni kényszerül a mérkőzést David Booth, és Cody Franson is.

A várható kezdőkapusok: Toronto – Jonathan Bernier, Montreal – Carey Price

A mérkőzés kezdete: 1:00

A hosszabbitas.hu tippje: 1-3

Boston Bruins – Philadelphia Flyers

A nap másik keleti összecsapásán két szintén rivális csapat találkozik egymással. A tavalyi szezonban három alkalommal találkozott egymással a Bruins és a Flyers, a pályát pedig mind a három alkalommal a bostoniak hagyták el győztesen.

A hazai együttesből nyáron Jarome Iginla és Shawn Thornton is távozott, az elmúlt héten pedig Johnny Boychukot is elcserélték az Islanders-szel. A távozott játékosok mellett a csapatnak két sérültje is van: David Krejci és Gregory Campbell. A távozó és sérült csatárok helyeit Ryan Spooner (27 NHL mérkőzés), Matt Fraser (27 NHL mérkőzés), Bobby Robbins (0 NHL mérkőzés) és Craig Cunningham (2 NHL mérkőzés) fogja betölteni.

A Flyers együttesénél nem történt nagyobb jövés-menés a nyáron. A csapatban várhatóan mindössze két új játékos fog bemutatkozni: a negyedik sor centereként Pierre-Edouard Bellemare, akinek ez lesz az első NHL mérkőzése, valamint a védelemben Michael Del Zotto, aki Kimmo Timonent fogja pótolni.

A várható kezdőkapusok: Boston – Tuuka Rask, Philadelphia – Steve Mason

A mérkőzés kezdete: 1:30

A hosszabbitas.hu tippje: 3-2 (büntetők után)

A Boston-Philadelphia mérkőzések mindig parázs összecsapásokat hoznak

Calgary Flames – Vancouver Canucks

A nap másik kanadai összecsapásán két újjáépülő csapat fog találkozni. A Canucks a tavalyi szezonban mind az öt egymás elleni mérkőzésüket megnyerte, amit szeretnének idén is megismételni, de ehhez lesz egy-két szava a hazai együttesnek is.

A Calgary nyáron szerződtette Jonas Hillert, aki a csapat elsőszámú kapusa lesz, és a Flames vezetősége reméli, hogy megoldja a csapat kapusgondjait, valamint érkezett Mason Raymond és Brandon Bollig a támadóegységbe, míg Deryk Engelland és Raphael Diaz a védelembe erősítés gyanánt.

A Canucks nyáron elcserélte a csapat egyik meghatározó játékosát, Ryan Keslert az Anaheimmel, az ellenértékekként kapott Nick Bonino a csapat második sorában, Luca Sbisa pedig a védelemben fog szerepelni. Rajtuk kívül érkezett még a csatársorba a Phoenix, most már Arizona Coyotes együttesétől Radim Vrbata, aki a Sedin-ikrekkel fog egy sort alkotni. Kérdéses viszont Kevin Bieksa játéka, aki kisebb sérüléssel bajlódik, az ő helyét a védelemben Ryan Stanton veheti át. A védést pedig a szintén nyáron igazolt Ryan Miller kezdheti meg.

A várható kezdőkapusok: Calgary – Jonas Hiller, Vancouver – Ryan Miller

A mérkőzés kezdete: 4:00

A hosszabbitas.hu tippje: 4-2

Los Angeles Kings – San Jose Sharks

A nap utolsó mérkőzése igazán pikáns párosításnak ígérkezik. A Staples Centerben ugyanis az a San Jose Sharks lesz a Kings vendége, akiket tavalyi rájátszásban a los angelesiek 0-3-as állásról ejtettek ki az első fordulóban, ráadásul a Sharks játékosainak végig kell nézni az ilyenkor szokásos ünnepélyes zászlófelvonást is. Mindenesetre a vendég csapat játékosai nagyon fogadkoztak a mérkőzést megelőzően és szeretnének revansot venni a királyokon.

A két csapatban a nyáron nem nagyon voltak játékosmozgások, így a klubok keretei a tavalyihoz képest szinte változatlanok maradtak. A sérültlistát tekintve, a hazaiaknál nem található sérült játékos, a vendégeknél viszont három játékos is kénytelen lesz kihagyni a mérkőzést: James Sheppard, Raffi Torres és Tyler Kennedy. Azonban bemutatkozik a Sharksban két fiatal tehetség is, Chris Tierney a támadóknál, míg Mirco Mueller a védelemben.

A várható kezdőkapusok: Los Angeles – Jonathan Quick, San Jose – Antti Niemi

A mérkőzés kezdete: 4:00 – TV: Sport1

A hosszabbitas.hu tippje: 3-2

Hozzászólások