NHL - Oda a Chicago hazai veretlensége
Oda a Chicago hazai veretlensége
Jeff Carter mesterhármasával dominált a Kings (Fotó: Europress/Getty)

Oda a Chicago hazai veretlensége

Németh GergelyNémeth Gergely
2014/05/22 14:08

Hiába nyerte meg az NHL rájátszás főcsoport döntőjének első mérkőzését a Chicago Blackhawks és hiába vezetett két góllal a másodikban, a Los Angeles Kings - ahogy már az idei rájátszásban többször is - hátrányból fordítva osztott ki egy nagy verést az ellenfélnek.

Ahhoz, hogy a fordítás realitás maradjon Jonathan Quick nagy védéseire is szükség volt, hiszen a Chicago a megszokott villámgyors támadásaival kezdte a mérkőzést. Quick-nek köszönhetően a második harmad közepén "csupán" kétgólos hátrányban volt a vendég Kings. A hazaiaknál az első harmad 15. percében emberelőnyből Nick Leddy talált be, majd a második harmad elején a padról bekorcsolyázó Ben Smith duplázta meg az előnyt.

Quick védéseiből viszont önbizalmat merített a Kings kerete és a második harmad végén megindult a henger. Justin Williams gólja után csupán egy gólos hátrányban kezdhették meg a záró harmadot, amelyben további 5 gólt szerezve 6-2-re megfordították a találkozót és a győzelemmel kiegyenlítették az egy fél negyedik győzelméig tartó nyugati konferencia döntőt. Jeff Carter mesterhármast jegyzett, Muzzin és Toffoli 1-1 góllal vette ki a részét a sikerből.

A Los Angeles Kings 1993 óta nem lőtt öt gólt egy playoff mérkőzés egyetlen harmadán belül, Carter pedig karrierje második mesterhármasát jegyezte a rájátszásban. A Chicago Blackhawks ezzel a vereséggel elveszítette az idei rájátszásban hazai veretlenségét. A sorozat harmadik mérkőzését szombaton Los Angelesben rendezik. A másik ágon, a keleti konferencia döntőben a New York Rangers két idegenbeli győzelem után két mérkőzésre vendégelheti meg a Montreal Canadiens csapatát a Madison Square Garden-ben, így hazai pályán akár meg is szerezheti a továbbjutást jelentő győzelmeket.

Hozzászólások