NHL - Nem lesz 24/7 a Winter Classic előtt
Nem lesz 24/7 a Winter Classic előtt
A 2014-es Winter Classic (Fotó: Europress/Getty)

Nem lesz 24/7 a Winter Classic előtt


2014/09/13 17:16

Az idei Winter Classicról, a Washington Capitals - Chicago Blackhawks mérkőzésről nem készít műsort az HBO. Mindezt a csatorna egyik szóvivője nyilatkozta a The Canadian Press-nek.

„Mindenki élvezte az NHL-lel és a korábbi Winter Classicon pályára lépő csapatokkal való együttműködést az HBO-nál. Új és izgalmas irányvonal volt számunkra a velük való munka és nagyon büszkék vagyunk, hogy a korábban még nem látott módon sikerült bemutatnunk a jégkorong világát. Azonban sohase volt elvárás részünkről, hogy minden évben az HBO-nak kellene felvezetnie a Winter Classicot. Ebben az évben nem lesz semmilyen projektünk az NHL-lel. A legjobbakat kívánjuk nekik, az ajtónk mindig nyitva áll előttük.”

Az HBO 2010 óta – 2011. január 1-jén a Washington Capitals a Pittsburgh Penguins ellen lépett pályára a Heinz Fielden, 68 ezer néző előtt - minden évben egy 4 részes sorozattal jelentkezett, amelyben a Winter Classicon pályára lépő két csapat felkészülését követhettük figyelemmel, sokszor betekintést nyerve a színfalak mögötti történésekbe.

Az első NHL-es 24/7 promója:

A sportrajongóknak ismerős lehet az HBO több sportműsora is, mint például a 24/7-nek a profi boksz világába betekintést nyújtó részei, amelyben a bokszolók felkészüléseit követhetjük figyelemmel egy-egy nagyobb összecsapásra, vagy éppen a Hard Knocks című sorozat, amelyben egy NFL csapat edzőtáborát mutatják be, legutóbb az Atlanta Falconsét.

A 2012-es 24/7 egyik legemlékezetesebb jelenete a Philadelphia Flyers kapusának, Ilya Bryzgalovnak az univerzumról való elmélkedése:

Az HBO sajtósának nyilatkozata után az NHL szóvivője is megszólalt az üggyel kapcsolatban:

„ Az elmúlt 4 évben jó partnerünk volt az HBO, azonban idén nem lesz közös projektünk. Az új partnerünket és a terveinket szeptember 23-án jelentjük be a Nationals Parkban, az idei Winter Classic média eseményén. Az új partnerség közelebb fogja hozni a szurkolókat a jégkoronghoz, mint eddig bármi más.”

Az NHL részéről adott nyilatkozat azt jelenti, hogy azoknak a szurkolóknak, akik szeretik az insideres felvételeket, nem kell annyira szomorkodniuk, hiszen továbbra is lesz Winter Classicot felvezető műsor, csak más csatornán és más névvel. A legfontosabb kérdés persze az, hogy tudni fogja-e az HBO-n már megszokott magas színvonalat hozni az új partner.

Hozzászólások