NHL - Martin Brodeur visszatér!
Martin Brodeur visszatér!
Fotó: Europress/Getty

Martin Brodeur visszatér!

HosszabbitásHosszabbitás
2014/12/03 13:36

A 42 éves, kétszeres olimpiai bajnok kapus, aki huszonegy szezont húzott le a New Jersey Devils csapatánál, a St. Louis Bluesnál folytatja pályafutását.

A Bluesnál azért van rá szükség, mert a csapat első számú hálóőre, Brian Elliott térdsérülést szenvedett a november 25-ei Ottawa Senators elleni mérkőzésen. Brodeur szerződése egy évre szól, ezen idő alatt 700 ezer dolláros alapfizetést kap majd, mindemellett természetesen további bónuszok ütik a markát, mint például a szerzett pontok után kapott 10 ezer dollár.

Brodeur elmondta, nem volt szándékában nyugdíjba vonulni a tavalyi szezon után, mégis inkább hagyta a Devils ajánlatát, bízva a jobb lehetőségekben. Abban reménykedett, hogy sikerül egy olyan csapatot találni, ahol lesz lehetősége Stanley-kupát nyerni.

"Egy hete a srácokkal edzek, kellemes a légkör. Persze nagyon örülök annak, hogy a csapat vezetése mellettem döntött. Nekem egy kis időre volt szükségem a döntésem meghozatalában, de minden tréning után éreztem, hogy ebből szerződés lesz. Már vártam ezt a nagyszerű lehetőséget, szerencsére jött a Blues és engem választott" - mondta Brodeur, aki csütörtökön a Nashville Predators ellen debütálhat. "Jól érzem magam a kapuban, már várom az első meccset Blues mezben. Az elmúlt pár napban beszéltem a családdal és a barátokkal, akik megerősítettek, hogy helyesen döntök, mégis számomra ez egy nagy váltás lesz, az biztos."

A kanadai "fiatalembernek" így lehetősége lesz elérni a 700 győztes meccses álomhatárt az NHL-ben, jelenleg ő a csúcstartó a kapusoknál 688 nyert találkozóval. A ligában 124 alkalommal hagyhatta el kapott gól nélkül a jeget, így ebben a tekintetben is az élen áll. A Devils-el háromszor nyert Stanley-kupát, vajon meglehet az első a St. Louis színeiben?

forrás: nhl.com

Hozzászólások