NHL - Lundqvist parádé, Rangers győzelem
Lundqvist parádé, Rangers győzelem

Lundqvist parádé, Rangers győzelem

Németh GergelyNémeth Gergely
2014/05/20 12:50

A Montreal Canadiens a hazai pályán 7-2-re elveszített első mérkőzés után érthető okok miatt rendkívüli tempóban kezdte meg az NHL rájátszás keleti konferenciadöntőjének második összecsapását a vendég New York Rangers ellen. De a visszavágás nem sikerült. Az ok pedig egyszerű.

"Henrik Lundqvist. Lundqvist egyszerűen fenomenális, zseniális volt. Ellopta tőlünk a meccset". - utalt Michel Therrien, a Montreal edzője a New York Rangers svéd kapusának tegnapi teljesítményére.

Hiába lőtt sokkal többet kapura a kanadai csapat, Lundqvist egyszerűen lezárta az utat a hálóba, 40 védést jegyezve a mérkőzésen.

"12"- válaszolt Rick Nash, a Rangers csatára arra a kérdésre, hogy miként értékeli kapusuk teljesítményét egy egytől tízig terjedő skálán.

A találkozó hetedik percében ugyan a Canadiens került előnybe Max Pacioretti révén, de a Rangers 17 másodperccel később már válaszolt is Ryan McDonagh góljával. Rick Nash még az első harmadban megszerezte a vezetést a Rangersnek, melyet emberelőnyben Martin St. Louis növelt a második játékrészben.

A harmadik játékrészt pedig kis túlzással egymaga megoldotta Lundqvist.

Több gól nem esett a meccsen, a 3-1-es győzelemmel a Rangers hatalmas lépést tett a döntő felé, ugyanis a sorozat következő két találkozóját a Madison Square Garden-ben, hazai pályán játszhatja.

Hozzászólások