NHL - Kiegyenlített a bajnok!
Kiegyenlített a bajnok!
Maga alá gyűrte a Blackhawks a Kingset (Fotó: Europress/Getty)

Kiegyenlített a bajnok!

Rév DánielRév Dániel
2014/05/31 11:19

Péntek éjjel a hatodik mérkőzést rendezték meg az NHL nyugati főcsoport-döntőjében. A szenzációs fordulatokat hozó ötödik meccs után bizakodhatott a bajnoki címvédő Chicago Blackhawks, mivel amióta Joel Quenneville a csapat edzője (2008), sosem vesztett még hatodik mérkőzést a rájátszásban. A túloldalon persze elsősorban a hazai pályában bízhattak a Los Angeles Kings szurkolói, ismét csurig telt a Staples Center.

Elég sokáig kellett várni a mérkőzés első góljára, a 18. perc legelején Stoll szenzációs sebességgel ért el egy korongot az alapvonal mögött, visszatette, középen pedig Dwight King érkezett, és nem is hibázott, az első harmad után a Kings vezetett. Alig telt el fél perc a második játékrészből, amikor Anže Kopitar szabálytalankodott Jonathan Toews-el szemben, az emberelőnyből pedig Patrick Kane egyenlített, Toews remek passza után. Másfél perccel később pedig a vezetést is megszerezte a vendég csapat, egy lefordulás után Ben Smith tette vissza a korongot az alapvonal mögülről, a pakk pedig Quick korcsolyájáról csúszott a hálóba. A második szünetben 2-1-re már a Chicago vezetett, az igazi fordulatok azonban a záró játékrészre maradtak.

A hatodik percben szerencsésen pattant a korong Drew Doughty elé, aki gyönyörűen lőtt a kapuba, kiegyenlítve az állást. Néhány másodperccel később Toews húzta vissza Kopitart, amiért kiállítás járt, Doughty passza után pedig Alec Martinez lőtte a korongot Crawford lábai között a kapuba, 3-2 Kings. Újabb négy perc elteltével az előző mérkőzésen négy gólpasszt jegyző Kane találta meg a védője mellett elkorcsolyázó Duncan Keith-t, ő sem hibázott, 3-3, nyolc és fél perccel a vége előtt. A 17. percben Kane korcsolyázta körbe a támadó harmadot, ellőtte a korongot, és mivel Quick előtt négy ember harcolt a területért, a kapus semmit nem látott a lövésből, 4-3 Blackhawks.

Patrick Kane kétszer is ünnepelhetett

Az utolsó pillanatokban szinte össztűz alá vette a vendégek kapuját a kapus nélkül támadó Kings, hiába lőtt azonban Gaborík és Brown is a kapura, Crawford mindent védett, így 4-3-ra győzött a Chicago, és 1-3-ról felállva kiharcolta a döntő, hetedik mérkőzést. Patrcik Kane ezúttal 3 ponttal (2 gól, 1 assziszt) járult hozzá csapata sikeréhez, Crawford 26 védést produkált. A döntő meccsre Chicagóban kerül sor, vasárnap este, óriási csatára van kilátás.

Hozzászólások