NHL - Kétszeri hosszabbítással menekült a bajnok
Kétszeri hosszabbítással menekült a bajnok
Patrick Kane gólpasszokkal tömte társait (Fotó:Europress/Getty)

Kétszeri hosszabbítással menekült a bajnok


2014/05/29 09:03

Továbbra is versenyben van a bajnok Chicago Blackhawks az NHL rájátszásában. Csütörtökre virradóra ugyanis a csapat hazai környezetben - hatalmas csatában, kétszeri hosszabbítás után - 5-4-re legyőzte a Los Angelest, így szépített a párharcban. A Kings 3-1-es összesített előnye tudatában nyugodtan utazhatott Chicagóba és nem is játszott rosszul, hiszen a United Centerben végig esélye volt arra, hogy már az ötödik meccsen bejusson a fináléba. A negyedik percben ugyan már 2-0 volt az eredmény, a Kings azonban "felébredt" és a második harmad után már 4-3-ra vezetett.

A Blackhawks számára a szupersztár Patick Kane jelentette a győzelem alapját, aki négy (!) gólpasszt is kiosztott a mérkőzésen.Érdekes párhuzam, hogy a két csapat tavaly is összefutott a nyugati konferencia döntőjében, és akkor is kétszeri hosszabbítást hozott az ötödik meccs, igaz akkor Kane mesterhármasa már a Blackhawks döntőbe jutását eredményezte - most ettől azért még messze állnak. A sorsdöntő gólt a 37 éves Michal Handzus szerezte a második extra játékrész harmadik percében - a gólpasszt természetesen Kane jegyezte.

A Chicago Blackhawks az elmúlt két szezonban a rájátszásbeli párharcok ötödik, hatodik és hetedik meccsein 12-0-s mérleggel rendelkezik. Erre építve most akár a Kings ellen is fordíthatnak 1-3-ról...

A Kingsnél Marian Gaborik nyújtott újfent kiemelkedőt, aki megint gólt szerzett, így 11 találatával vezeti az idei rájátszás góllövőlistáját. A párharc hatodik mérkőzését magyar idő szerint szombaton hajnalban rendezik Los Angelesben.

Hozzászólások