NHL - Két hosszabbítás, 2-0-s Kings vezetés
Két hosszabbítás, 2-0-s Kings vezetés
Hihetetlen jeleneteket hozott a meccs (Fotó: Europress/Getty)

Két hosszabbítás, 2-0-s Kings vezetés

Rév DánielRév Dániel
2014/06/08 09:20

Vasárnap hajnalban rendezték a Stanley-kupa döntő második mérkőzését, a Los Angeles Kings az első találkozó megnyerése után a 2-0-ért fogadta a New York Rangers csapatát. Az első meccsen a Kings 2-0-s hátrányból tudott fordítani, és hosszabbításban nyerni. Kicsit most is hasonló volt a helyzet, csak az egészet meg kell szorozni kettővel... kis túlzással.

A 11. percig kellett várni a mérkőzés első góljára, Moore szerzett korongot a Kings harmadában, visszatette lövésre Ryan McDonaghnak, aki hatalmas erejű bombát küldött Quick kapujába. A Kings kapusa semmit nem látott az érkező korongból, megint a Rangers szerzett vezetést. És megint meg tudta duplázni előnyét a vendég csapat, McDonagh lövése ezúttal nem volt pontos, a kaputól nagyjából 20 centire álló Mats Zuccarello azonban már belőtte a lepattanó korongot, az első harmad végén 2-0 volt az állás.

Néha senki nem tudta, hol a kapu

Kevesebb, mint két perc elteltével válaszolt a Kings a második harmadban, King lövését Lundqvist oldalra ütötte, a kipattanóra Williams érkezett, aki nagyon okosan visszatette a korongot Jarret Stollnak, a kapuban csak egy védő állt a kicsúszott Lundqvist helyén, így szépített a hazai csapat. Szűk 10 perccel később visszaállította a kétgólos különbséget a Rangers, emberelőnyben 2-2 ellen vihette fel a korongot a vendég együttes, Stepan szépen passzolt Martin St. Louis elé, aki óriási gólt lőtt a kapu fölső részébe. Újabb három perc elteltével a Kings támadott emberelőnyben, Willie Mitchell lövése pedig majdnem a kék vonalról talált utat Lundqvist hálójába. Mindössze 11 másodperccel később jött az újabb vendég találat, saját kapuja mögött adta el a korongot a Kings, Zuccarello pedig Derick Brassard elé passzolt, aki nem hibázott, 20 perccel a vége előtt 4-2-re a Rangers vezetett.

Megint nem kellett két percet várni a Kings szépítő góljára, ezúttal a harmadik harmad elején, Greene lőtte a kapu felé a korongot, a kapu előtti térben pedig a Lundqvistot elég látványosan zavaró Dwight King tette bele az ütőjét, a gólt megadták a játékvezetők. Hat perc múlva pedig az egyenlítés is összejött a hazaiaknak, egy kapu előtti kavarodást követően Marián Gáborík lőtt közelről a hálóba. A rendes játékidő 4-4-gyel végződött, az első mérkőzéshez hasonlóan jöhetett a hosszabbítás.

Gáborík gólja a hosszabbítást jelentette

A ráadás első 20 percében csak helyzetekig jutottak el a csapatok, pedig a Rangers kétszer is próbálkozhatott emberelőnyben. Több mint 10 perc eltelt már a második hosszabbításból, amikor a mérkőzés 91. percében döntött a Kings, Mitchell eresztett meg egy bombát a kék vonalról, a kapu előtt a csapatkapitány Dustin Brown tette bele az ütőjét, Lundqvist semmit sem tehetett.

A végeredmény 5-4 lett a Los Angeles Kings javára, kétszeri hosszabbítást követően, így összesítésben 2-0 az állás a négy győzelemig tartó párharcban. A folytatás kedd hajnalban következik, immár New Yorkban, a Madison Square Gardenben.

Hozzászólások