NHL - Idegenben győzött a Detroit és a Nashville
Idegenben győzött a Detroit és a Nashville
Fotó: Europress/Getty

Idegenben győzött a Detroit és a Nashville

HosszabbitásHosszabbitás
2014/10/30 13:19

Két mérkőzéssel folytatódott az észak-amerikai profi jégkorongliga a legutóbbi játéknapon. Keleten a Washington Capitals fogadta a Detroit Red Wingst, nyugaton az eddig otthon remeklő Edmonton Oilers a Nashville Predatorst.

Washington Capitals-Detroit Red Wings

A mérkőzés első harmadában a kiállításoké volt a főszerep. A vendég együttes negyvenegyese, Glendening akadályozta a hazaiak kapusát, Holtby-t, aki ezek után megbotlott és nem tudott hárítani egy éles lövést. A játékvezetők, a hazaiak szerencséjére érvénytelenítették a találatot és kiállították Glendeninget. A Red Wings a liga harmadik helyén állt a kivédekezett emberhátrányok tekintetében, így nem volt könnyű dolga Trotz legénységének. Ericsson az ellenfél fogása, Tatar pedig magas bottal való játék miatt vonulhatott némi kényszerpihenőre, azonban az eredmény így sem változott.

A második játékrészben majdnem kilenc percet kellett várni az első gólra. Ekkor Nyquist volt eredményes, aki az ötödik gólját szerezte az idei szezonban. A svéd csatár egy az egybe törhetett kapura. Az első próbálkozását Holtby még ugyan bravúrral menteni tudta jobb lábbal, de a kipattanót Nyquist a levegőből a hálóba emelte. Hat perccel később Kuznetsov egyenlített. Joel Wardtól a kékvonalról kapott szép korongot, amivel ziccerbe került, és nem hibázott az újonc csatár. Brouwer révén pedig a záró harmad előtt megfordította az állást a „fővárosi” csapat.

A záró harmadban a Capitals többször is eladta a korongot a védekező harmadban, ami meg is bosszulta magát, hiszen Abdelkader duplája is ebből született. Végül ötvennégy másodperccel a vége előtt emberelőnyből Datsyuk biztosította be a detroit-i győzelmet.

A mérkőzésen Alexander Ovechkin hiába próbálkozott hétszer kapuralövéssel hazai oldalon, pont nélkül maradt. Zsinórban ez volt az ötödik mérkőzés ahol nem talált a kapuba, és asszisztot sem jegyzett. NHL-es karrierje során ez a leghosszabb „pontatlansága”.

Washington Capitals-Detroit Red Wings 2-4 (0-0, 2-1, 0-3)

(G:Kuznetsov 33:19-emberelőnyből, Brouwer 39:02, ill. Nyquist 28:56, Abdelkader 44:04, 50:34, Datsyuk 59:06-emberelőnyből)

Edmonton Oilers-Nashville Predators

Az Edmonton bizakodva várhatta a Nashville elleni összecsapást, ugyanis az utolsó öt hazai meccsükből mindössze egyet veszítettek el, azt a Vancouver Canucks ellen.  Az első felvonásban egy Oilers kapuvason kívül nem sok mindent jegyezhettünk fel.

A folytatásban jött egy edmontoni rövidzárlat, ami másfél perc alatt két Nashville gólt eredményezett. Smith egy szép akciót követően, Beck pedig egy nagy lövés után üres kapura volt eredményes. A vendégek előnye a harmadik harmad huszonnegyedik másodpercében tovább nőtt. Weber kapott korongot, amit a kékvonalról elemi erővel bombázott Scrivens kapujába. A házigazda Hall révén közelebb zárkózott, de Smith még erre is tudott válaszolni, így a vendéglátó meglepően sima vereséget szenvedett.

A Nashville Predators ezzel a győzelemmel feljött a nyugati konferencia második helyére, saját divízióját pedig vezeti a Chicago és a Dallas előtt.

Edmonton Oilers-Nashville Predators 1-4 (0-0, 0-2, 1-2)

(G: Hall 48:54, ill. Smith 26:23, 52:24, Beck 27:49, Weber 40:24)

Hozzászólások