NHL - Hazai pályán botlott a Rangers
Hazai pályán botlott a Rangers
Hosszabbításban nyert a Montreal (Fotó: Europress/Getty)

Hazai pályán botlott a Rangers

Németh GergelyNémeth Gergely
2014/05/23 12:47

Az NHL keleti főcsoport-döntőben a New York Rangers két idegenbeli győzelem után hazai pályán fogadhatta a Montreal Canadiens-t a sorozat harmadik mérkőzésén.

A két hazai betli után sokan már temették a kanadai csapatot, de a Montreal egy kemény és kiegyenlített mérkőzésen hosszabbításban nyert, és ezzel visszahozta a továbbjutási reményeit.

Pedig az előjelek távolról sem voltak bíztatóak. Azon túl, hogy a Montreal a sorozat első mérkőzésén egy csúnya 7-2-es vereségbe futott bele, majd a második mérkőzést is elbukta, az idei rájátszásban az utolsó versenyben maradt kanadai csapat egy szerencsétlen ütközés miatt, első számú kapusát, Carey Price-t sem küldhette jégre.

A Price sérülése miatt kapuba korcsolyázó Dustin Tokarski viszont derekasan helytállt és 35 védésével megtörte a Rangers lendületét.

Az első harmad 16. percében a Rangers került előnybe Carl Hagelin kipattanóból lőtt, bravúros góljával. A második harmad elején egyenlített a Montreal Andrei Markov találatával, majd a záró játékrész hajrájában Daniel Briere egy kapu előtti kavarodás után a vezetést is megszerezte a kanadai csapatnak.

Tették mindezt úgy, hogy a Rangers 14 alkalommal többször találta el a kaput, és folyamatosan nyomás alatt tartotta a vendégeket. A gond csak az volt, hogy Tokarski élete második playoff mérkőzésén parádézott, ráadásul a társak is kivették a részüket a védekezésben, hiszen 15 lövést blokkoltak a kapus előtt.

A Rangers viszont nem adta fel, és fél perccel a záró játékrész vége előtt -egy szerencsés körülmények között esett góllal - hosszabbításra mentette a mérkőzést.

Sokáig viszont nem örülhettek, hiszen a ráadás második percében - a meccsen egyébként halovány formát mutató - Alex Galchenyuk bevette a hazaiak kapuját, és ezzel a Montreal 2-1-re szépítette a sorozatot.

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó konferencia döntő következő találkozóját vasárnap, a Madison Square Garden-ben rendezik.

Hozzászólások