NHL - Gólok, védések, rekordok
Gólok, védések, rekordok
Fotó: Europress/Getty

Gólok, védések, rekordok

HosszabbitásHosszabbitás
2014/12/22 21:53

Az előző héten 49 találkozót rendeztek az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL), így megint volt miből válogatni. Szerintünk ezek voltak a hét legszebb jelenetei.

Gólok:

A Washington Capitals csapatkapitánya, Alexander Ovechkin a New Jersey Devils ellen szerzett remek szóló után gólt. A támadó harmadban egy csellel két védőt is átvert, majd fonákkal a rövid felsőbe emelt Schneider kapus válla mellett.

Az Ottawa Senators meglepően simán 6-2-re intézte el a nyugati konferencia első Anaheim Ducksot. Kétgólos vezetésnél emberhátrányban az ottawai center, Kyle Turris táncoltatta meg a „kacsák” védelmét és lőtte ki a pókot a sarokból.

A New Jersey csatára, Patrik Elias eléggé meglepte megoldásával a Tampa Bay kapusát:

A hét védése:

A címvédő Los Angeles Kings nincs túl jó formában, a legutóbbi tíz mérkőzésből ötöt nyert meg Sutter mester csapata. A kapuban jó teljesítményt nyújt Jonathan Quick, ezúttal az Arizona Coyotes ellen mentett hatalmasat 2-1-es hátránynál. Az amerikai kapus remeklésével végül a Kings nyert 4-2-re.

Vicces jelenet:

A Carolina Hurricanes kapusa, Anton Khudobin 1-0-s hátrányban korcsolyázott le a jégről a New York Rangers ellen kevesebb, mint két perccel a vége előtt, hogy emberfórban legyen csapata. A kispadnál a palánk azonban túl magasnak bizonyult, így a társai segítségére szorult.

Új rekord:

A liga történetének leghosszabb büntetőpárbaját nyerte meg a Florida Panthers a Washington Capitals ellen. A „fővárosiak” hiába vezettek a szétlövésben öt alkalommal is, a floridaiak mindig egyenlíteni tudtak és végül a negyvenedik rávezetés után győzelemnek örülhettek, Bjugstad volt eredményes.

Hozzászólások