NHL - December sztárjai
December sztárjai
Ryan Getzlaf (Fotó: Europress/Getty)

December sztárjai


2015/01/06 21:15

Megválasztásra kerültek az elmúlt év utolsó hónapjának legjobb játékosai. Az ezt megelőző két hónapban nyugati fölény jellemezte a díjazottak társaságát, amely ezúttal sem tört meg, hiszen a négy játékosból három nyugati csapatban játszik.

A hónap legjobbja: Ryan Getzlaf

Az Anaheim Ducks kanadai centere 20 pontot (5 gól, 15 gólpassz) szerzett decemberben, ezzel hozzásegítve csapatát egy 10-3-1-es mérleghez. A Ducks 14 találkozójából tizenkettőn pontot szerzett, ráadásul a 12 mérkőzésből heten több, mint 1 pontot. Nem mellesleg volt egy 8 mérkőzéses pontszerzési sorozata is, amely már karrierje nyolcadik legalább 8 meccses pontszerzési sorozata volt. Továbbá megdöntötte a csapat eddigi rekordját, ami a decemberi pontszerzéseket illeti, hiszen eddig egy Ducks játékos maximum 19 pontot tudott szerezni az év utolsó hónapjában. A korábbi rekordot még Paul Kariya állította fel 1996-ban, 2003-ban pedig Teemu Selänne-nak sikerült beállítania.

Getzlaf 40 mérkőzés után 44 pontnál tart, csapata pedig 58 ponttal az első helyen áll a ligában.

Második sztár: Patrick Kane

A hónap második legjobbja a Chicago Blackhawks vajkezű szélsője, Patrick Kane lett. Kane 13 mérkőzés alatt 17 pontot szorgoskodott össze (8 gól, 9 gólpassz), hozzásegítve csapatát egy 10-2-1-es decemberi mérleghez. 13 mérkőzéséből 10-en pontot szerzett.

Az amerikai csatár a szezonban már 19 gólnál 39 mérkőzés alatt, ezzel az összesítésben a 6. helyet foglalja el.

Harmadik sztár: Sergei Bobrovsky

A Columbus orosz kapusa egészen fantasztikus hónapot produkált, hiszen 11 mérkőzéséből 9-et megynert, 1-et pedig hosszabbításban bukott el. 93,7%-os vésédi hatékonysággal zárta a hónapot és franchise valamint karrier rekordot jelentő 52 védést produkált a Florida elleni 4-3-ra megnyert mérkőzésen.

A hónap újonca: Johnny Gaudreau

A hónap legjobb újoncának ezúttal a Calgary Flames csatárát, Johnny Gaudreau-t választották. A 21 éves kanadai szélső 14 mérkőzés alatt 8 gólt és 5 gólpasszt szerzett, ezzel pedig a hónap legeredményesebb újoncának bizonyult. Gaudreau decemberben megszerezte első mesterhármasát is, ezzel ő lett Joe Nieuwendyk 1987-es mesterhármasa óta a legfiatalabb Flames játékos, akinek sikerült egy mérkőzésen háromszor is gólt szereznie.

Gaudreau-t még 2011-ben draftolta a Calgary a 104. helyen, az idén pedig már 31 pontnál tart 39 mérkőzés alatt.

Minden bizonnyal közte, Filip Forsberg és Aaron Ekblad között fog eldőlni Az Év Újonca cím sorsa. Filip Forsberget novemberben választottak a hónap újoncának, míg a 2014-es draft 1/1-esét, Aaron Ekbladot ugyan még egyszer sem választották meg, de a 18 éves védő nagy szerepet játszik a Florida idei jó szereplésében. Immáron 22 pontnál tart a szezonban, amivel az örökranglistán a 6. helyen áll a 18 évesen már a ligában szereplő védők között.

Hozzászólások