NHL - Az LA Kings vezet a nyugati döntőben
Az LA Kings vezet a nyugati döntőben
Toffoli remeklésével ismét nyert Kings (Fotó: Eurospress/Getty)

Az LA Kings vezet a nyugati döntőben

Németh GergelyNémeth Gergely
2014/05/25 13:27

A Los Angeles Kings lendületben maradt az idegenbeli 6-2-es győzelem után és hazai pályán is legyőzte a Stanley Kupa címvédő Chicago Blackhawks-t. A kaliforniai csapat győzelmével 2-1-re vezeti a nyugati konferencia döntőt az NHL rájátszásában.

A Jeff Carter fémjelezte LA sor, melyben két újonc, Tanner Pearson és Tyler Toffoli is játszik, ismét döntőnek bizonyult a főcsoport döntőben. Carter, aki az utóbbi időben az egyik legeredményesebb Los Angeles-i támadóvá nőtte ki magát, a két újonccal az oldalán új magaslatokba lépett. A hármas tegnap esti mérlege: három assziszt és két gól.

Jonathan Toews hiába szerzett két gólt is az első harmadban, az LA Slava Voynov és Jeff Carter találataival kiegyenlített a második játékrészben. Carternek ez volt az idei rájátszásban lőtt nyolcadik gólja.

Hat perccel az egyenlítés után Carter passzából Toffoli volt eredményes, aki szintén komoly formában van, hiszen az elmúlt három mérkőzésén egyaránt bevette az ellenfél kapuját.

A 3-2-es hazai vezetéssel induló harmadik harmadban továbbra is a Los Angeles dominált. A mezőnyfölénynek végül a 12. percben jött meg az eredménye Drew Doughty góljának köszönhetően.

A Chicago hiába hajrázott, csupán szépíteni tudott a mérkőzés vége előtt 5 másodperccel, így a Los Angeles Kings 4-3-ra megnyerte a mérkőzést, és ezzel 2-1-re vezeti a konferencia döntőt.

A Chicagónak a legnagyobb fejfájást nem is a vereség okozhatja, hanem az, hogy nem tudja lassítani a Carter, Pearson, Toffoli hármast. A trió vezérletével a Kings az elmúlt két meccsen 10 gólt lőtt, és egyelőre úgy tűnik, a Blackhawks még nem találja az ellenszert.

Van pár srácuk, akik a semmiből is gólhelyzetet tudnak kreálni – nyilatkozta a Chicago edzője, Joel Quenneville – Kevés lehetőségből is el tudják dönteni a mérkőzést. A folytatásban arra kell koncentrálnunk, hogy ne kapják meg ezeket a lehetőségeket.

A nyugati főcsoport-döntő a negyedik mérkőzéssel hétfőn folytatódik Los Angelesben.

Hozzászólások