NHL - A NOB elnöke bocsánatot kért az NHL játékosaitól
A NOB elnöke bocsánatot kért az NHL játékosaitól
Fotó: Europress/AFP

A NOB elnöke bocsánatot kért az NHL játékosaitól

HosszabbitásHosszabbitás
2017/09/16 14:59

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke elnézést kért az észak-amerikai profi liga (NHL) játékosaitól, amiért nem szerepelhetnek a februári phjongcshangi téli olimpián.

Az ötkarikás szervezet első embere Limában, a NOB-kongresszus közben tartott sajtótájékoztatóján szabadkozott amiatt, hogy az NHL vezetése ezúttal nem tette lehetővé a legkiválóbb profik részvételét a játékokon.

"Bocsánatot kérek a hokisoktól, akik közül néhányat személyesen is ismerek. Amikor érdeklődtem náluk, egyöntetűen szögezték le, hogy ők játszani akarnak Phjongcshangban is. Nagyon sajnálom, hogy a jövő évi olimpián nem lehetnek ott..." - jelentette ki Bach.

Az NHL először az 1998-as, naganói játékok idejére függesztette fel bajnokságát, hogy játékosai szerepelhessenek az olimpián, azóta valamennyi ötkarikás esemény esetében így tett, igaz, rendszerint csak hosszas tárgyalássorozat és huzavona végén egyezett meg a NOB-bal erről. A liga ugyanakkor ezúttal nemet mondott. Áprilisban bejelentette, nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy az esztendő elején, amikor az Egyesült Államokban az amerikaifutball (NFL) és a baseball csúcsbajnoksága (MLB) is szünetel, felfüggessze a jégkorongbajnokságot.

A phjongcshangi olimpia hokitornáját február 9. és 25. között rendezik.

MTI

Hozzászólások