NFL - Visszavonulással fenyeget Antonio Brown, mert új sisakban kellene játszania
Visszavonulással fenyeget Antonio Brown, mert új sisakban kellene játszania
Fotó: Europress/AFP

Visszavonulással fenyeget Antonio Brown, mert új sisakban kellene játszania

Rév DánielRév Dániel
2019/08/10 15:27
Egyáltalán nem úgy alakult Antonio Brown nyara, ahogy azt elképzelte. Az NFL egyik legjobb elkapója, aki az átigazolási időszakban az Oakland Raidersbe szerződött, előbb egy rossz lábbeli miatt fagyási sérülést szenvedett egy franciaországi krioterápia közben, ami miatt nem tud edzeni, de az is lehet, hogy nem is akar, mert az NFL a játékosok védelme érdekében betiltotta a 10 évesnél idősebb sisakok használatát, Brown pedig egy ilyen sisakban akarna játszani.

Antonio Brown kilenc éven át volt a Pittsburgh Steelers játékosa, és ebben az időszakban az NFL egyik legjobb elkapója lett. A csapattól történő távozása azonban nem volt éppen szép: az utolsó meccsén összeveszett Ben Roethlisbergerrel, a Steelers irányítójával, és a klubvezetés is úgy volt vele, jó ha Brown már nem rontja a levegőt Pittsburghben.

Mi lesz veled, Antonio?! | Hosszabbítás

Antonio Brown lassan olyan lesz, mint Mátyás király a mesékben. Még a Pittsburgh Steelers alkalmazottja, de nem is, csütörtökön elcserélték Buffalóba, de nem is, és ha olyan helyre cserélik, ami nem tetszik neki, még az is lehet hogy visszavonul. Vagy nem is.

Brown szerencséjére az Oakland Raiders edzője, Jon Gruden úgy gondolta, megér három évre 50 millió dollárt a problémás személyiségű és 31 évesen minden bizonnyal pályafutása vége felé járó Brown, így az elkapó az újjáépülő Raiders egyik veterán húzóneve lett. Aki elképzelhető, hogy soha nem fog pályára lépni a csapat színeiben.

Az NFL az idei szezontól ugyanis szigorította a sisakokra vonatkozó szabályokat. A liga, és az NFLPA, a játékosok szakszervezete áprilisban adott ki egy listát azokról a sisakokról, amelyeket laboratóriumi körülmények között tesztelt, és amelyeket játékra alkalmasnak találtak. Brown a hírek szerint a Schutt Air Advantage nevű modeljét használta eddig, amelyet a cég már nem gyárt, és amelynek különböző változatai a tiltott sisakok közé kerültek. Maga a gyártó egyébként 17 különböző modellel szerepel a listán, ami az engedélyezett modellek fele.

Az NFL tavaly a szezon végén 32 játékost nevezett meg, akik olyan sisakokban játszották az előző szezont, ami idénre már elavulttá válik, Brown mellett a New England Patriots irányítója, Tom Brady volt a másik kiemelkedő név. Brady korábban többször is kritizálta az új szabályt és annak szigorú betartatását. Brown viszont ennél is tovább menve az ESPN forrásai szerint kerek-perec megmondta a Raiders vezetésének: inkább visszavonul, mint hogy másik sisakban játsszon.

Brown pénteken egy  kétórás telefonmegbeszélésen vett részt, amely során megpróbálta meggyőzni az NFL és az NFLPA vezetőit arról, hogy neki joga van a régi sisakjában játszani. A telekonferencián részt vett egy független döntőbíró is, aki várhatóan jövő hét elejéig nyilvánosságra fogja hozni állásfoglalását a kérdésben. Az mindenesetre sokat elmond Brown hozzáállásáról, hogy az instagram oldalán már egyértelműen a visszavonulását kezdte el pedzegetni.

Ha a döntőbíró Brown mellett foglal állást, az persze precedenst fog teremteni, és szinte értelmetlenné teszi majd az NFL által létrehozott tesztelési protokollt. Márpedig a liga nagyon sok pénzt fektetett abba az elmúlt években, hogy megpróbálja a minél biztonságosabb sisakok és egyéb védőfelszerelések felé terelni a játékosokat, akik közül a múltban rengetegen nagyon súlyos agykárosodással vonultak vissza a focitól. Viszont még így is kérdéses, hogy mennyire kötik majd az ebet a karóhoz, hiszen az NFL híres arról, hogy minden problémás ügyet szeret szép csendben elsimítani valamilyen megegyezéssel.

részben via ESPN

Hozzászólások