NFL - Visszavonul a dallasi legenda
Visszavonul a dallasi legenda
Fotó: Europress/AFP

Visszavonul a dallasi legenda


2017/04/04 15:36

Bár a hivatalos bejelentésre még nem került sor, az ESPN-es Ian Rapoport tájékoztatása után biztosra vehető, a Dallas Cowboyst 2003 óta szolgáló irányító, Tony Romo sérülései miatt a visszavonulás mellett dönt, és a televíziózás felé veszi az irányt.

Bár az utóbbi években több bajnoki címre törő gárdával (Houston Texans, Denver Broncos elsősorban) is szóba hozták a Dallasban Dak Prescott előretörésével másodhegedűssé váló 36 éves irányítót, Rapoport értésülései szerint az utóbbi idényekben számos súlyos sérülést elszenvedő Romo egészségi állapotára hivatkozva nem tér már vissza a pályára. Annak ellenére, hogy a Dallas ma szabadon igazolhatóvá tette volna.

A hírek szerint a tévécsatornák már sorban állnak a rendkívül intelligens játékos hírében álló Romo szolgálataiért:a FOX érdeklődik, de az NBC-nél és a CBS-nél is számításba vennék állítólag, utóbbinál Phil Simms alternatívájaként.

Tony Romo 14 évet húzott le a Cowboys mezében, ez idő alatt 156 meccsen 248 TD-passzt osztott ki. Négyszer választották ki a Pro Bowl-ra, volt ligaelső passzolt yardok tekintetében, de a komolyabb csapatsikerek elkerülték, a rájátszás második körén sosem jutott túl a Cowboysszal. Passzolt yardokban, TD-kben és passer ratingben is övé egyébiránt a franchise-csúcs.

 

Hozzászólások