NFL - Véget ér egy korszak, Tom Brady távozik a Patriotstól
Véget ér egy korszak, Tom Brady távozik a Patriotstól
Fotó: Europress/AFP

Véget ér egy korszak, Tom Brady távozik a Patriotstól

Németh DánielNémeth Dániel
2020/03/17 14:56
Tom Brady a közösségi oldalain bejelentette, hogy húsz év után távozik a New England Patriotstól. A 42 éves irányító közösségi oldalain köszönte meg az elmúlt két évtizedet a foxborough-i együttes vezetőségének, Bill Belichick vezetőedzőnek, valamint a szurkolóknak. Várhatóan a következő napokban komoly licit lesz az irányítógondokkal küzdő csapatok között.

Az irányító az alábbi közleménnyel búcsúzott csapatától. 

"Minden csapattársamnak, edzőmnek, stábtagnak, Belichick edzőnek, a Kraft családnak és az egész szervezetnek szeretnék köszönetet mondani az elmúlt húsz évért, a napi szintű munkáért, amellyel a győzelemért és az értékeken alapuló győztes kultúra kiépítésére törekedtek. Hálás vagyok mindazért, amit tanítottak nekem, mindenkitől tanultam. Boldog vagyok az együtt elért eredmények miatt, a tanultak pedig örökké velem lesznek. Nem lennék ma ez az ember, ha nem tettétek volna lehetővé, hogy kialakuljon közöttünk ez a fajta kapocs.

Előnyömre fordítottam mindent, amit tőletek kaptam. Mindig is értékeltem, hogy tagja lehetek ennek a csapatnak, és mindezért imádlak titeket. Csapatként mindig magas mércét állítottunk fel a profi sportban, és tudom, hogy ez folytatódni fog. Habár az én utam azonban másfelé vezet a futballban, nagyra tartom az eredményeinket, hálás vagyok a CSAPATKÉNT nyújtott teljesítményünkért. Kiváltságosnak mondhatom magam, hogy ismerhettelek titeket, és a közösen megszerzett élményeinkért.

Szeretnék köszönetet mondani a Patriots elképesztő szurkolótáborának. Húsz éven át itt volt az otthonom. Boldogabb volt ez az elmúlt két évtized, mint amit el tudtam volna képzelni, csak szeretetet és hálát kaptam a New England-i éveim során. Túláradó támogatást kaptunk, azt kívánom, bárcsak minden játékos átélhetné ezt. Itt születtek és nőttek fel a gyerekeim, ti pedig mindig sajátotokként kezeltétek ezt a kaliforniai srácot. Imádtam a rajongásotokat és a hűségeteket, és a városunkért elért győzelem többet jelent, mint azt valaha is gondolnátok.

Nem lehetek elég hálás a támogatásért. A zsúfolt edzőtáborokért, a tömött stadionokért és mindenekelőtt a győzelmi parádékért. Áldott vagyok, hogy ezeket megoszthattam veletek. Próbáltam a legjobb és leginkább tiszteletreméltó módon képviselni minket, keményen harcoltunk a társaimmal, hogy nyerjünk, még a legrosszabb pillanatokban is. Megnyitottátok a szíveteket, így én is ezt tettem. Mindig részesem lesz a Pats Nation. Nem tudom, mit tartogat a jövőm, de itt az idő, hogy új fejezetet nyissak az életemben és a pályafutásomban.

A szívem legmélyéről mondok köszönetet, mindig imádni foglak titeket és a közösen átélt pillanatokat, az életre szóló emlékeket."

Bradyt 2000-ben a draft 199. helyén szerezte meg a Patriots, és Belichick vezetésével, valamint az ő irányításával az együttes szinte egyeduralkodóvá vált az NFL-ben. 2001 óta kilencszer jutott Super Bowlba, melyet hatszor meg is nyert. A rájátszásról azóta egyszer, 2008-ban maradt le a csapat (11-5-ös mérleggel), amikor Brady a szezon első meccsén megsérült. A Patriots 2011 és 2018 között sorozatban nyolcszor játszott döntőt az Amerikai Főcsoportban (AFC).

Brady a Patriots csapatával az alapszakaszban 219 győzelem mellett 64 vereséget szenvedett, a rájátszásban 30-11 a mérlege. Az All Star-gálának számító Pro Bowlra 14-szer választották be, az alapszakaszban háromszor, a Super Bowlban négyszer volt ő a legértékesebb játékos, és az NFL első évszázadának legjobb csapatának is tagja. Az amerikai sajtó szerint a veterán irányító egyelőre nem tervezi befejezni pályafutását, így a holtszezon egyik legérdekesebb kérdése lehet, melyik csapat csap le a játékosra.

Brady korábban soha nem tesztelte a piacot, azonban a Titans elleni rájátszásbeli vereséget követően felerősödtek azok a pletykák, miszerint távozhat Bostonból. Robert Kraft, a New England tulajdonosa január elején elmondta, bízik benne, hogy Brady maradt a Pats színeiben, vagy ha nem hosszabbítja meg szerződését, akkor a visszavonulás mellett dönt. Visszavonulásról azonban egyelőre nincs szó, arról ellenben több hír is megjelent, miszerint a tárgyalások nem alakultak jól a két fél között. 

Az irányító több csapattal is tárgyalt, ám a Tennessee Titans végül az alapszakaszban remeklő Ryan Tannehillel kötött hosszú távú megállapodást, míg Brady gyerekkori kedvenc csapata, a San Fransico 49ers - legalábbis amerikai sajtóhírek szerint - kiszállt a versenyből. Várhatóan a 42 éves játékos így is komoly piaccal számolhat. Elsősorban a Los Angeles Chargers és a Tampa Bay Buccaneers lehet versenyben, belsős infók alapján évi 30 millió dolláros szerződéssel csábítják Bradyt.  

MTI + Hosszabbítás

Hozzászólások