NFL - Újabb bombameglepetést hozott az NFL rájátszása
Újabb bombameglepetést hozott az NFL rájátszása
Fotó: Europress/AFP

Újabb bombameglepetést hozott az NFL rájátszása

HosszabbitásHosszabbitás
2020/01/12 09:27
A Tennessee Titans 28-12-re nyert az alapszakaszgyőztes Baltimore Ravens otthonában a profi amerikaifutball-liga (NFL) főcsoport-elődöntőinek szombati játéknapján.

A Titansben - amely az első körben a címvédő New Englandet vendégként ütötte ki - Derrick Henry elképesztő, 195 yardot szerzett, ezzel az NFL történetének első futója lett, aki három egymást követő mérkőzésen legalább 180 yardot termelt a földön. 

Henrynek emellett a találkozón egy trükkös játékból volt egy touchdown-passza is, futójátékos 1987 óta először adott hatpontos átadást a rájátszásban.

A Ravensben - amely ezt megelőzően sorozatban 12 győzelmet aratott a ligában - az irányító Lamar Jackson ugyan passzolt 365 és futott 143 yardot, de háromszor is elvesztette a labdát. A Titans 2002 óta először jutott az Amerikai Főcsoport döntőjébe.

A Nemzeti Főcsoport első elődöntőjében a San Francisco 49ers magabiztosan győzött vendége, a Minnesota Vikings ellen. A találkozó leginkább a hazai védelem dominanciájáról, illetve a remek futójátékáról szólt.

NFL, Főcsoport-elődöntő

Amerikai Főcsoport
Baltimore Ravens-Tennessee Titans 12-28

Nemzeti Főcsoport
San Francisco 49ers-Minnesota Vikings 27-10

MTI

Hozzászólások