NFL - Tom Brady lett a szezon MVP-je
Tom Brady lett a szezon MVP-je
Fotó: Europress/AFP

Tom Brady lett a szezon MVP-je

HosszabbitásHosszabbitás
2018/02/04 12:01

Tom Bradyt, a magyar idő szerint hétfőn 0.30 órakor kezdődő Super Bowlban résztvevő New England Patriots irányítóját választották a profi amerikaifutball-liga (NFL) mostani szezonjának legértékesebb játékosává (MVP).

Az ötszörös bajnok irányító - aki, ha nyer a Philadelphia Eagles elleni nagydöntőben, akkor az NFL történetének egyetlen hatszoros bajnoka lesz - a négy nagy amerikai sportbajnokság (NFL, NBA, NHL, MLB) történetének legidősebb MVP-je lett 40 évesen és 150 naposan, mellette csak a baseball-legenda, Barry Bonds érdemelte ki ezt a címet 40 fölött (40 évesen és 71 naposan). Brady 2007 és 2010 után harmadik alkalommal lett MVP.

A legjobb támadónak Todd Gurleyt, a Los Angeles Rams futóját választották,, míg a védők között csapattársát, Aaron Donaldot látták a legjobbnak a szakírók.

Az újoncok között a "labda mindkét oldalán" a New Orleans Saints játékosai diadalmaskodtak: a legjobb fiatal támadó Alvin Kamara, a legjobb védő pedig Marshon Lattimore lett.

A legjobb vezetőedzőnek járó elismerést a Los Angeles Ramset irányító Sean McVay kapta.

Az 52. Super Bowlt Minneapollisban rendezik, a címvédő New England Patriots és a Philadelphia Eagles csap össze egymással.

MTI

Hozzászólások