NFL - Tom Brady egykori cseréje lett az NFL legjobban fizetett játékosa
Tom Brady egykori cseréje lett az NFL legjobban fizetett játékosa
Fotó: Europress/AFP

Tom Brady egykori cseréje lett az NFL legjobban fizetett játékosa

Németh DánielNémeth Dániel
2018/02/08 20:48

Jimmy Garoppolo aláírta új szerződését a San Francisco 49ers csapatával. A 26 éves irányító az NFL történetének legjobban fizetett játékosa lett, pedig csupán hét mérkőzésen lépett pályára kezdőként négyéves pályafutása során.

Garoppolót tavaly októberben szerezte meg a 49ers csere keretein belül a New England Patriotstól. A kaliforniai franchise egy második körös picket küldött érte Bostonba, és utólag joggal érezhették azt, hogy jól jártak az üzlettel. Garoppolóval ugyanis sorban hozta a győzelmeket az addig csak szenvedő csapat.

Kyle Shanahan rendszerében remekül mozgatta a csapatot a fiatal irányító, és ugyan az öt meccsen dobott 7 touchdown és 5 interception nem mutat annyira jól, teljesen megváltozott a San Francisco teljesítménye. A támadósor lényegesen jobb játékot mutatott, és zsinórban öt meccset nyert a csapat. Ezek után várható volt, hogy Garoppolót nagy pénzzel marasztalják majd.

Az sem teljesen váratlan, hogy NFL-csúcsot jelentő összeg kerülhet az irányító zsebébe, már csak azért sem, mert a San Francisco jól áll a fizetési sapkával. Öt év alatt 137,5 millió dollárt kereshet, amiből 74 millió lehet majd a garantált tartalom. Az új kontraktus még Matt Stafford 2017-es rekordját is túlszárnyalja az éves átlagfizetés tekintetében.

Ennek az üzletnek az új szerződés előtt álló irányítók lehetnek a legnagyobb nyertesei. A Washingtonból távozó Kirk Cousins iránt minden bizonnyal nagy lesz az érdeklődés, de Matt Ryan és Aaron Rodgers szerződését is meg fogja hosszabbítani az Atlanta Falcons, illetve a Green Bay Packers. Vagyis a rekord könnyen megdőlhet a közeljövőben.

Garoppolo egyébként kétszeres Super Bowl-győztes irányító, a New England színeiben 2014-ben és 2016-ban is felért a csúcsra. Ezeket azonban a pálya széléről nézte végig, és miután Tom Brady továbbra sem mutatja az öregedés jeleit, végül nem marasztalták a Patriotsnál.

Hozzászólások