NFL - Tom Brady egykori cseréje lett az NFL legjobban fizetett játékosa
Tom Brady egykori cseréje lett az NFL legjobban fizetett játékosa

Tom Brady egykori cseréje lett az NFL legjobban fizetett játékosa

Németh Dániel ·
2018/02/08 20:48

Jimmy Garoppolo aláírta új szerződését a San Francisco 49ers csapatával. A 26 éves irányító az NFL történetének legjobban fizetett játékosa lett, pedig csupán hét mérkőzésen lépett pályára kezdőként négyéves pályafutása során.

Garoppolót tavaly októberben szerezte meg a 49ers csere keretein belül a New England Patriotstól. A kaliforniai franchise egy második körös picket küldött érte Bostonba, és utólag joggal érezhették azt, hogy jól jártak az üzlettel. Garoppolóval ugyanis sorban hozta a győzelmeket az addig csak szenvedő csapat.

Kyle Shanahan rendszerében remekül mozgatta a csapatot a fiatal irányító, és ugyan az öt meccsen dobott 7 touchdown és 5 interception nem mutat annyira jól, teljesen megváltozott a San Francisco teljesítménye. A támadósor lényegesen jobb játékot mutatott, és zsinórban öt meccset nyert a csapat. Ezek után várható volt, hogy Garoppolót nagy pénzzel marasztalják majd.

Az sem teljesen váratlan, hogy NFL-csúcsot jelentő összeg kerülhet az irányító zsebébe, már csak azért sem, mert a San Francisco jól áll a fizetési sapkával. Öt év alatt 137,5 millió dollárt kereshet, amiből 74 millió lehet majd a garantált tartalom. Az új kontraktus még Matt Stafford 2017-es rekordját is túlszárnyalja az éves átlagfizetés tekintetében.

Ennek az üzletnek az új szerződés előtt álló irányítók lehetnek a legnagyobb nyertesei. A Washingtonból távozó Kirk Cousins iránt minden bizonnyal nagy lesz az érdeklődés, de Matt Ryan és Aaron Rodgers szerződését is meg fogja hosszabbítani az Atlanta Falcons, illetve a Green Bay Packers. Vagyis a rekord könnyen megdőlhet a közeljövőben.

Garoppolo egyébként kétszeres Super Bowl-győztes irányító, a New England színeiben 2014-ben és 2016-ban is felért a csúcsra. Ezeket azonban a pálya széléről nézte végig, és miután Tom Brady továbbra sem mutatja az öregedés jeleit, végül nem marasztalták a Patriotsnál.

Hozzászólások